in

Preotul ”înfierbântat” din Trieste a fost suspendat de Episcopia din Italia: ”Orice slujbă pe care o săvârșește nu este validă”

Luând act, cu întristare și cu părintească îngrijorare, de încercarea prin care trece Parohia Ortodoxă Română Învierea Domnului,din Trieste; Având în vedere comportamentul necuviincios și reprobabil (CITEȘTE AICI), de care a dat dovadă, în ultima perioadă, Părintele Constantin Eusebiu Negrea, atât în mediul public, cât și în biserică;

Se comunică tuturor credincioșilor Parohiei Învierea Domnului,din Trieste, că Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcția de preot paroh și a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie a.c., fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârșite.

În această perioadă, orice slujbă pe care Pr. Constantin Eusebiu Negrea o săvârșește nu este validă și atrage cu sine consecințele canonice și administrative bisericești corespunzătoare.

Începând cu duminica următoare, 17 ianuarie a.c., slujbele vor fi săvârșite, în mod normal, în biserica parohială din Trieste. Numele și numărul de telefon al preotului slujitor se vor comunica în timp util.

Părintele Constantin Eusebiu Negrea are binecuvântarea (și canonul) de a asista la slujbe la Așezământul Monahal Sfântul Ierarh Andrei al Transilvaniei, de la Spilimbergo, fără să slujească, și nu are binecuvântarea de a asista la slujbe la biserica parohială din Trieste.

În cazul în care, credincioșii din Trieste și împrejurimi au programate slujbe, în perioada următoare, ei se pot adresa PC. Părinte Protopop Avram Matei – Venezia (tel: +39 328 716 59 97).

Îi îndemnăm pe toții credincioșii Parohiei Învierea Domnului,din Trieste, să se roage pentru iertarea păcatelor și pentru sănătatea Părintelui Constantin Eusebiu Negrea, precum și pentru pocăința și mântuirea lui, căci toți suntem păcătoși și, cu toții, avem nevoie de milă și iertare de la Bunul Dumnezeu.

Cu părintească binecuvântare,

† Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Roma, 13 ianuarie 2021

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
medici italia

Scandal în Italia. Medicii vor alege pe cine salvează si pe cine nu. «O imensă rușine pentru țară»

aisistent medical milano

Exclus din prima etapă de vaccinare, un asistent român din Italia se revoltă: «M-am supus riscului din martie și până acum, nu înțeleg de ce nu am fost inclus»