in

Prețul turnătoriilor lui Băsescu la Securitate. Document prezentat de un fost colaborator

Radu Cristescu, numit de curând secretar de stat la Ministerul Energiei, potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă publicată miercuri, 11 septembrie, în Monitorul Oficial. Cristescu a publicat un document exploziv, care se referă la banii cu care era plătit Băsescu de Securitate.

Pe pagina sa de Facebook, Cristescu a publicat un document semnat de generalul Iulian Vlad care arată că Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța. „Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1500 dolari SUA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate”, se arată în document.

Din facsimilul prezentat de Radu Cristescu pe Facebook nu reiese dacă suma era primită de Băsescu lunar sau ocazional. După ce la proces, fostul președinte a spus că nu a fost plătit de Securitate și că nu a știut că Contrainformațiile Militare fac parte din Securitate, acest document îl contrazice.

Iată ce a scris Radu Cristescu:

Ce o fi asta???După cum bine știm turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut doua declarații vis a vis de faptul ca a…

Posted by Radu Cristescu on Thursday, September 12, 2019

„Ce o fi asta??? După cum bine știm turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut doua declarații vis a vis de faptul ca a fost turnător al Securității:

-una dintre declarații în care sfidează inteligenta tuturor romanilor, sfidând bunul simt, spune ca nu a stiut ca CI-stul, cel căruia îi turna, era de la securitate.

-în cea de a doua declarație recunoaște ca scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar ca nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii.

Oare 1500 de dolari cât primea el pe vreme lui Ceaușescu nu erau bani?

Citiți documentul de mai jos!

Ce zici Petroave de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”, a comentat Radu Cristescu.

Arestarea lui Patriciu

Radu Cristescu a mai făcut zilele acestea o dezvăluire: Dinu Patriciu ar fi fost arestat la ordinul lui Băsescu. „Orice arestare, orice dosar și orice condamnare a unui om important sau dușman al lui Traian Băsescu se dădea în birou la el. Sora mea a fost procuror DIICOT și DNA. Sora mea l-a arestat pe Dinu Patriciu, la ordinul lui Băsescu”, a  declarat politicianul.

Dinu Patriciu a fost reținut pe 27 mai 2005, după 13 ore de audieri. Procuroarea Adriana Cristescu, sora lui Radu Cristescu, este cea care a instrumentat, prima oară, acest dosar și l-a făcut să plângă pe Dinu Patriciu, atunci când a dispus încătușarea acestuia. Omul de afaceri a fost, însă, eliberat de instanță.

Dinu Patriciu a murit în august 2014, într-un spital din Londra.

Cine este Radu Cristescu? Fost vicepreşedinte PMP, s-a înscris recent în PSD și acum a devenit secretar de stat la Energie. Era considerat apropiat al fostului președinte Traian Băsescu, dar și al Elenei Udrea. În luna mai 2019 a fost exclus din PMP, după ce l-a atacat pe Eugen Tomac. Pe 9 august 2019 a anunțat că s-a înscris în PSD.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ramona Bădescu, mamă la 50 ani! «E important să-l faci cu persoana care trebuie»

Fără precedent: Consulul de la Milano dă în judecată Guvernul României, cerând să nu fie schimbat