in

Primarul din Iași atacă din nou diaspora: «România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene»

Noi declaraţii jignitoare, de neînţeles, ale primarului Mihai Chirica, de data aceasta chiar la deschiderea oficială a anului şcolar. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, deşi se afla la un colegiu de elită din oraş, Mihai Chirica a spus, textual: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“, scrie Ziarul de Iași.

„Fără educaţie, nu există naţie. O naţiune care vrea să dăinuie în timp, trebuie să acorde educaţiei poporului său prima prioritate în orice strategie de ţară“, a decarat Mihai Chirica. Primarul a mai precizat că şcoala românească nu-şi mai găseşte locul, iar educaţia copiilor devine tot mai precară. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, Mihai Chirica a spus, textual: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“.

În urmă câteva zile, într-un studio tv local, Mihai Chirica i-a făcut pe congolezi, somalezi, sirieni „naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi“.

Cu câteva zile înainte, tot la un post de televiziune local, Mihai Chirica a făcut o altă declaraţie scandaloasă, referitoare la româncele din Diaspora. „Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot (…) Şi uite aşa, pe muncitori îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate“, a spus la sfârşitul lunii august Mihai Chirica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce pleacă tinerii din România, ultimele date: neîncrederea în stat, corupția, lipsa locurilor de muncă

Eforturi disperate de a repopula o regiune din Italia: primești 700 de euro pe lună timp de trei ani, dacă te muți acolo