in

De ce pleacă tinerii din România, ultimele date: neîncrederea în stat, corupția, lipsa locurilor de muncă

Principalele motive care îi determină pe tinerii din România să plece din ţară sunt neîncrederea în autorităţi şi corupţia. Aceste două motive au fost invocate de peste 60% dintre respondenţii unui Barometru Europa FM, realizat de IMAS și prezentat de Adevărul.

Aproape o cincime dintre respondenţi au spus că lipsa locurilor de muncă reprezintă un alt motiv pentru care îşi doresc să plece din ţară. Lipsa infrastructurii – spitale, şcoli, drumuri a fost invocată de 5,3% dintre cei chestionaţi, în timp ce alţi 4,6% sunt nemulţumiţi de imposibilitatea de a avansa în carieră.    

Întrebaţi ce i-ar spune unui tânăr care se gândeşte să plece din ţară, cei mai mulţi respondenţi (61,2%) i-ar transmite că nu este o decizie bună, în timp ce 33,9% i-ar sugera exact opusul – că este o decizie bună să plece definitiv din România.  

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august 2019 – pe un eşantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eşantionare +/- 3,1%.  

Potrivit UNESCO, sunt peste 34.000 de tineri români care, anual, îşi continuă studiile în afară ţării. Cei mai mulţi au ales să plece în ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa şi Danemarca.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 38 de ani, executat în plină stradă în Costa Rica VIDEO

Primarul din Iași atacă din nou diaspora: «România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene»