Menu
in

Prima sinucidere asistată din Italia: „Sunt obosit si vreau sa fiu liber”


Primul pacient din Italia a obținut dreptul de a se sinucide asistat.

Asociația Coscioni anunță aprobarea istorică din partea Comitetului de Etică al Autorității Locale de Sănătate din Marche care a verificat respectarea condițiilor stabilite de Curtea Constituțională.

Cazul se referă la un șofer de camion în vârstă de 43 de ani, Mario, care a rămas paralizat în urma unui accident de mașină și care după știre a comentat: „Mă simt mai ușor și mai liber să aleg”, potrivit Sky TG24

Prima sinucidere asistată din Italia

Prima sinucidere asistată din Italia

Mario, un bărbat de 43 de ani, un pacient tetraplegic din Marche, imobilizat de 11 ani, este „primul pacient care a obținut undă verde pentru sinuciderea asistată medical în Italia”.

Vestea a fost dată de Asociația Coscioni.

Milano, 3 cazuri de sinucidere după prima zi de școală: alarmă în rândul tinerilor

Moartea Marianei Odică continuă să creeze discuții: ”Sinucidere? Sora mea nu putea să se înjunghie singură de cinci ori”

Comitetul de Etică al autorității sanitare locale, Asur Marche, a decis că în cazul său există condițiile pentru a avea acces la medicamentul letal.

Asociația Coscioni, după sentința Curții Constituționale 242 din 2019 privind cazul Dj Fabo, a luptat pentru ca, cu respectarea condițiilor indicate, sinuciderea asistată să poată fi extinsă și în Italia, începând cu cazul lui Mario, un șofer de camion din Pesaro imobilizat la pat în urma unui accident rutier.

Decizia Comitetului de Etică al Direcției de Sănătate a venit după un proces lung și obositor de 14 luni și undă verde a venit după două avertismente legale către Asur.

O echipă de medici și psihologi a verificat existența tuturor celor patru condiții stabilite de Curtea Constituțională, printre care ireversibilitatea bolii, nesustenabilitatea durerii și voința clară a pacientului.

Șoc în Italia, un băiat de 18 ani s-a otrăvit în direct pe web: „Are un gust oribil”

„Mă simt mai ușor și liber să aleg”

„Mă simt mai ușor, m-am golit de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor”. Potrivit asociației Coscioni, acesta a fost comentariul la cald al lui Mario, primul pacient care a obținut undă verde pentru sinucidere asistată în Italia.

„Sunt obosit si vreau sa fiu liber sa-mi aleg sfarsitul vietii. Nimeni – spune el într-un video – nu imi poate spune ca nu stau prea rău să trăiesc în continuare in aceste conditii”, si „condamnat la o viață de tortură. Aparte ideologii, ipocrizie, indiferență, fiecare își asumă responsabilitățile pentru că se joacă cu durerea bolnavilor”.

Cappato: prima decizie după sentința CC

Marco Cappato, trezorierul Asociației Luca Coscioni, a declarat: „După sentința Curții Constituționale care a legalizat efectiv sinuciderea asistată, niciun pacient nu a mai putut beneficia până acum de aceasta, întrucât Serviciul Național de Sănătate se ascunde în spatele absenței unei legi care să definească procedurile – spune Cappato –. Mario merge totusi inainte”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version