in

Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic România – Italia organizat la Torino: „Românii sunt foarte bine integraţi”

„Cei 100.000 de români din Piemonte sunt foarte bine integraţi„, a afirmat primarul din Torino, Piero Fassino, la a treia ediţie a Forumului economic România – Italia. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia) sâmbătă, 16 noiembrie, la Sala Consiglieri de la Palazzo Cisterna din Torino.

În intervenţia sa din cadrul forumului, Piero Fassino a subliniat importanţa comunităţii româneşti din Piemonte pe plan economic şi social: “În Torino sunt 50.000 de cetăţeni români, iar în regiunea Piemonte peste 100.000 de români foarte bine integraţi. Schimburile economice între România şi regiunea Piemonte sunt deja istorice şi bine consolidate.”

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România

Edilul din Torino a apreciat organizarea Forumului, susţinând că internaţionalizarea firmelor în dificultate din zona Torino se poate face cu succes către România. În încheierea intervenţiei sale, primarul a amintit de contribuţia muncitorilor români la marile opere publice, explicând că Expo 2015 este un proiect la care românii vor avea cu siguranţă o contribuţie importantă.

Preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac a salutat discursul primarului Piero Fassino, mulţumindu-i pentru prezenţă şi pentru atenţia acordată acestui forum economic, oferindu-i Buletinul Oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

La întâlnirea de la Torino au intervenit Preşedintele Confartigianato Imprese Piemonte, Francesco del Boca, care a confirmat colaborarea cu Camera de Comert şi Industrie a României în Italia, şi Directorul General al CEI Piemonte (Centrul pentru internationalizare in Piemonte), Giuliano Lengo. Viceconsulul de la consulatul general al României de la Torino, Simona Sora, a prezentat în ansamblu situaţia comunităţii româneşti din Piemonte şi sprijinul consulatului pentru investitorii români şi italieni din Piemonte.

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Secretarul general al CCIRO Italia, Andrea Amato, a prezentat pe larg serviciile şi acţiunile în curs ale instituţiei camerale a României, ca şi politicile statului român în ceea ce priveşte investitorii străini şi români din diaspora, Fondurile structurale europene, programe di viitor. Andrea Amato a prezentat, ca proiect prioritar al CCIRO Italia, Incubatorul de IMM – uri, un proiect care va fi operativ începând din 2014.

Colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia și Camera de Comerț din Aquila

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

La Torino a fost desemnat şi reprezentantul CCIRO Italia în Piemonte.

„Cea mai mare realizare a acestui forum este faptul că am reuşit să identificăm persoana potrivită care să reprezinte în Piemonte Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia. Doamna Ana Maria Irimia, şi ca semn de recunoaştere pentru faptul că este primul cetăţean român care a obţinut titlul de doctor în expertiză contabilă în Italia, astăzi 16 noiembrie este desemnată ca reprezentant în Piemonte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia. Ne vom revedea peste un an, sper tot aici, în aceeaşi locaţie, când vom discuta şi despre rezultatele filialei din Piemonte”, a declarat Eugen Terteleac.

Ana Maria Irimia, prima româncă în ordinul contabililor din Torino: ”Povestea mea este povestea Cenușăresei ”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spitalul groazei

Femeile se vor pensiona la 65 de ani. Ministrul Muncii: „N-am luptat noi pentru drepturi egale cu bărbaţii?”