in

Propunere de lege în Italia: Până la 2 ani de închisoare pentru cei care mănâncă iepuri de rasă

Deputata de la Forza Italia Michela Brambilla reia atacul pentru apărarea iepurilor de rasă cu o propunere de lege care a generat stupoare, șoc, dar și mult sprijin în rândul iubitorilor de animale.

Pe internet petiția a depășit 15.000 de semnături în numai câteva ore: iepurele de rasă este acum considerat un animal de casă în Italia, pe locul al treilea după câine și pisică și nu ar trebui nici crescut, nici comercializat în scop alimentar sau pentru realizarea de blănuri sau articole vestimentare.

Potrivit Michelei Brambilla și după cum se menționează în propunerea sa de lege, oricine ”crește, exportă, importă, exploatează economic sau deține, transportă, cedează sau primește cu orice titlu iepuri de rasă cu scopul abatorizării sau comercializării cărnii lor” ar trebui supus detenției, de la 4 luni la 2 ani, pe lângă plata unei amenzi de la 1.000 la 5.000 de euro pentru fiecare iepure.

În plus ar exista multiple obligații și pedepse aferente pentru toți cei care au animalul în casă: de la înscrierea la registrul de evidență a animalelor a iepurelui la dotarea cu microcip.

O normă severă, așadar, care depășește actuala lege 189 menită să protejeze câinii, pisicile și alte animale și potrivit căreia pedepsele și sancțiunile ajung la un maxim de un an de detenție și o mie de euro amendă.

Decebal Drăgușel, responsabil la o pensiune pentru animale la Campagnano di Roma: «Avem multe de învăţat de la câini»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, nu a suportat concurența românului, i-a incendiat furgonul și l-a amenințat cu moartea

Moarte accidentală sau omucidere? Român de 27 de ani, carbonizat într-o baracă la Roma