in

Protest la PSD Italia: ”Niciodată nu vom accepta trădători de la PDL”

În urma anunțului prin care 13 filiale ale PDL din SUA, cu tot cu cei 845 de membri, au trecut la PSD, au existat două reacții ale conducerilor centrale ale celor două partide. Astfel, PSD Diaspora salută decizia și chiar ”oferă asigurări că vor fi oferite toate condiţiile pentru a construi o comunitate puternică”, în timp ce PDL, prin deputatul Mircea Lubanovici, dezminte informația, principala motivație fiind aceea că în SUA nici măcar nu există filiale ale partidului.

Furtună în filialele PDL Diaspora, toată lumea vrea să se înscrie în PSD

Recent am primit la redacție un comunicat semnat de către importanți membri ai PSD Italia, printre care Constantin Ciprian Manoliu (foto), președinte PSD Milano și Florin Gheorghe Tătaru (foto), președinte PSD Roma. Aceștia contestă faptul că trecerea foștilor membri ai PDL, la PSD, este pe placul tuturor membrilor din cadrul organizației PSD Diaspora.

Semnatarii comunicatului resping ideea primirii în organizație a celor din SUA. ”Este adevărat că unora le-ar surânde idea creșterii numerice a organizațiilor noastre dar noi știm că cine trădează o dată va mai trăda, dupa vorba lui Anton Pann care spunea că “Sluga nevrednică, stăpânii des își schimbă” , se scrie în comunicat.

Iată comunicatul integral:

Circulă pe net o fițuică despre cum au trecut filialele PDL America la PSD nespecificând nimic despre care PSD este vorba, București sau Diaspora. Subiectul nu este nou. Este doar o ultimă piatră aruncată în baltă de cine știe ce nebun în așteptarea înțelepților care să o scoată. Iar înțelepții nu se lasă așteptați. Cu mic, cu mare au purces la datul cu părerea pe net. Istoria recentă arată însă altfel.

Încă de la constituirea primei filiale PSD în Italia, la Milano, au existat tentative de apropiere a încă existentului PDL pe diverse canale: gudurături pe lângă conducerea PSD Diaspora de la acea vreme, declarații de disponibilitate și promisiuni de dragoste veșnică, spontan interes al diriguitorilor de la acea vreme Badea și Brânza și a locotenenților lor din teritoriu, promisiuni de mari proiecte de reprezentare a românilor din diaspora prin consulate și în Parlamentul României și multe altele.

Toate acestea s-au lovit de un refuz net și decis a celor ce au construit direct și personal PSD Italia.

Mai apoi s-a ales praful de toate intențiile lor traseiste și de toate promisiunile aruncate în cele patru zări inclusiv cea cu mărirea la 30 a numărului diasporenilor parlamentari pe principiul românesc care zice că prost nu e cel care promite, ci doar cel ce crede promisiunea.

Nopți multe nedormite și vise spulberate pentru năimiții cu acadeaua parlamentară portocalie. Șefii s-au repliat care prin candidature câștigate pe banii DPRP prin Republica Moldova, care pe la partidul ecologist în care destui chiar și-au pus speranțe, care pe nicăieri pe unde se dau cu Hummer-ul camuflat în culori de razboi pe banii din aculări anterioare.

Dar garda moare dar nu se predă. După apelul public al PSD din Italia de neacceptare a traseismului politic, după refuzul și ușa în nas trântită lui Badea și echipei de desant la linsul clanțelor PNL, după congresul PDL unde au fost duși cu preșul de prin Italia anonimi nevinovați sa voteze Udrea, după fuga cu urnele de vot și demonstrații cocoșești, după penibilul cotidian în care se tot afișează strecurătoarea PDL din care curge ba o Nouă Dreaptă, ba o Mișcare Populară, ba o declarație unilaterală de divorț la perdeluță, ba amenințări cu excluderi din partid asistăm acum la încă o scenetă de prost gust marca “Să trăiți bine !”.

Asistăm de aproape 10 ani la circ și alba neagra pe pâine. Fiecare mișcare, fiecare luare publică de poziție, fiecare clinci și găselniță propagandist portocalie se încadrează în cuprinsul vast al manualului de Tehnica dezinformării și manipulării maselor în care păpușarul șef are cel puțin cinci masterate și trei doctorate dobândite chiar pe merit.

Din câte circulă pe net unii au luat minciuna cu trecerea PDL America (care pdl America ???) la PSD drept adevăr. Unii chiar își freacă palmele bucuroși că vor fi din nou luați în seamă, alții înfierează cu mânie demnă de DDTV traseismul politic, alții dau cu huo la PSD că a deschis porțile cetății la darul cu calul/catârul/măgarul Troian. Troian am zis. Nu altceva.

Oameni buni, am construit cărămidă cu cărămidă edificiul PSD în Italia. Am suportat greu, dar am suportat, aroganța celor care cu promisiuni mincinoase au schimbat cursul firesc al lucrurilor.

Am ținut departe lăudătorii și lingușitorii de profesie dornici de bagare în seamă. Am ținut împreună filialele PSD din Italia în multele momente grele când nu am fost luați în seamă și nu am contat iar mulți dintre noi au fost la limita cedării. Am trecut și peste liniștea asurzitoare care s-a așternut dupa martie 2013.

Acum considerăm că a venit timpul clarificărilor. Prima clarificare este că niciodată și nicicum în PSD Italia nu vor tranzita pedelei.

Este adevărat că unora le-ar surânde idea creșterii numerice a organizațiilor noastre dar noi știm că cine trădează o dată va mai trăda, dupa vorba lui Anton Pann care spunea că “Sluga nevrednică, stăpânii des își schimbă” .

E de nepermis trădarea principiilor pe care am construit Organizația Italia cu eforturi personale, pe buzunarele proprii, fără nici un ajutor din partea nimănui, în pofida încercărilor continue și insistente de balcanizare a organizațiilor noastre, cu capitalul de imagine și respect a fiecăruia dintre noi, pe obrazul nostru.

E de nepermis trădarea colegilor și a prietenilor care au venit lângă noi și pentru noi în partid și care nu merită o asemenea rușine.

A doua clarificare este că știm că în Italia este nevoie de un Partid Social Democrat (nu socialist așa cum total eronat îl consideră unii în profundă necunoștință a istoriei socio politice ce din păcate nu se mai studiază prin puzderia de facultăți la metru de prin România) iar acesta va crește și se va dezvolta pe măsura valorii și capacității promotorilor acestui curent politic.

Colegilor de partid din Italia le urăm să uite 2013 și să participe la Noul 2014 cu împliniri adevărate pe măsura învățămintelor amare de până acum.

Noi credem într-un partid făcut și condus după chipul și asemanarea noastră. Nu altfel.

  • Constantin Ciprian Manoliu
  • Florin Gheorghe Tătaru
  • George Lucian Bursuc
  • Timiș Gabriel
  • Robert Căpățînă
  • Sorin Căpățînă
  • Bogdan Crăiță
  • Eduard Bădescu
  • Vasilica Baciu

Iată și comunicatul complet trimis de PSD Diaspora, intitulat ”PSD Diaspora poate reprezenta mai bine interesele românilor din diaspora nord-americană”:

În urma comunicatului de presă intitulat „Membrii filialelor PDL SUA trec la PSD”, transmis de simpatizanții Partidului Democrat Liberal din Statele Unite ale Americii, în data de 16.01.2014, în urma Adunării Generale organizată la Sacramento (CA), Partidul Social Democrat salută decizia celor 845 de simpatizanți şi oferă asigurări că vor fi oferite toate condiţiile pentru a construi o comunitate puternică, în măsură să răspundă tuturor nevoilor românilor stabiliţi în Statele Unite ale Americii.

În acest sens, conducerea PSD Diaspora a transmis o scrisoare de întâmpinare simpatizanților reprezentați prin domnul Dan Dănăilă, pentru a asigura un proces coerent de desfăşurare a procedurii de adeziune la grupul de simpatizanți ai Partidul Social Democrat conform articolului 25 din Statutul PSD sau la grupul de voluntari conform articolului 26.

”Ne bucurăm de interesul manifestat şi vă asigurăm de faptul că eforturile demarate de românii din diaspora nord-americană în vederea reprezentării şi găsirii de soluţii care să vină în sprijinul comunităţilor de români aflate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii sunt în deplină concordanţă cu valorile promovate de echipa PSD Diaspora în acest areal geografic”, a transmis președintele PSD Diaspora, Ciprian Tănăsescu.

”Suntem dispuși să colaborăm astfel încât să reuşim, împreună, alături de toţi ceilalţi factori implicaţi, să asigurăm cadrul adecvat de exprimare a identităţii naţionale, sistemul de menţinere a legăturilor culturale transnaţionale, precum şi dezvoltarea cadrului optim pentru exprimarea preferinţelor politice în spaţiul diasporei ale comunităţilor româneşti”, a declarat senatorul Adrian Anghel, președinte Executiv al PSD Diaspora.

Având în vedere aceste deziderate, dar şi pentru a asigura buna desfăşurare a comunicării cu comunitățile de români din spațiul american, conducerea PSD Diaspora a solicitat câteva clarificări cu privire la structura organizației pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, făcând referire cu precădere la următoarele: statutul și forma de organizare în baza legislației locale, numărul de filiale cu localizare geografică exactă, precum şi listele membrilor înregistraţi la nivelul fiecărei filiale.

”Suntem onoraţi de faptul că la nivelul diasporei nord-americane, o comunitate atât de semnificativă și importantă ca generatori de opinie a diasporei românești, devine simpatizantă a valorilor promovate de social-democrație. Aștept cu interes, ca împreună, în perioada următoare, să identificăm cele mai bune modalități de a construi strategii de promovare a identității naționale și totodată de a încuraja incluziunea socială și economică a românilor din diaspora Statelor Unite ale Americii și de pe întreg mapamondul”, a declarat Alexandra Vaida, vicepreședinte PSD Diaspora, coordonator diaspora – Statele Unite ale Americii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cele mai bune domenii pentru investitorii străini în 2014

“Badante”, italiencele iau locurile de muncă ale străinelor