in

Cele mai bune domenii pentru investitorii străini în 2014

În 2014, agricultura, IT-ul şi externalizarea serviciilor vor fi principalele domenii de interes pentru investitorii străini în România, potrivit speciliştilor Accace, una dintre principalele companii de consultanţă de afaceri din Europa Centrală şi de Est.

Dintre domeniile de interes de anul viitor, agricultura va atrage cele mai multe investiţii. „Principalul argument pentru agricultură este interesul major al fondurilor de investiţii străine pentru cumpărarea de terenuri şi ferme, dar şi pentru cultivarea şi operarea acestora. Terenul din România prezintă avantaje majore pentru investitori, datorită faptului că există suprafeţe foarte mari de teren care pot fi încadrate în zona de culturi bio, fapt ce ridică preţul produsului final”, spune Bogdan Badea, Managing Director Accace în România.

IT-ul rămâne şi el un domeniu de interes, datorită creşterii cererii de aplicaţii sau dezvoltării de programe, unde România este privită ca una dintre cele mai mature pieţe pentru externalizare.

Salariul minim brut în România A CRESCUT la 190 de euro de la 1 ianuarie

Nu în ultimul rând, un domeniu care a atras şi atrage în continuare companii este cel al centrelor de externalizare, cu un potenţial foarte mare. Deosebirea faţă de primele două domenii menţionate este aceea că generează venituri mai mici pentru economie, însă are avantajul de a crea cele mai multe locuri de muncă.

Avantajele României faţă de ţările din regiune rămân în continuare forţa de muncă şi costurile operaţionale scăzute, în timp ce punctele slabe sunt reprezentate de birocraţie, pe care investitorii o percep ca fiind excesivă, şi lipsa predictibilităţii fiscale. „Forţa de muncă este privită din două perspective: în primul rând vorbim de costul mai redus faţă de ţările din regiune, apoi de o pregătire mai bună atât în ceea ce priveşte limbile străine, cât şi expertiza pe zona de IT.

Pe de altă parte, schimbările dese ale legislaţiei fiscale sperie mulţi investitori. Avem, desigur, clienţi care au fost nevoiţi să îşi schimbe strategia din România din cauza modificărilor fiscale neaşteptate, însă în final contează cum venim noi în întâmpinarea acestora, ce soluţii le oferim pentru a continua să investească în piaţa locală”, a explicat Bogdan Badea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a rătăcit între linii, româncă de 23 de ani spulberată de tren la Verona

Protest la PSD Italia: ”Niciodată nu vom accepta trădători de la PDL”