in

S-a rătăcit între linii, româncă de 23 de ani spulberată de tren la Verona

Victima avea 23 de ani. Voia să scurteze drumul, dar a ajuns între linii şi a fost prinsă între două trenuri. Un destin teribil a pus capăt vieţii Mariei Dobrică, de 23 de ani, sosită la Verona acum 4 ani.

Tragedia s-a produs la Verona, pe linia Milano-Venezia, pe porţiunea dintre Porta Vescovo şi Porto San Pancrazio. Alarma a fost lansată de mecanicul unui tren de mărfuri care a văzut fata mergând cu un aer rătăcit pe şine vorbind la celular în apropierea unui pasaj feroviar.

S-a descoperit, apoi, că telefonase unei amice căreia i-a povestit că se ducea la muncă la Borgo Venezia, dar că s-a rătăcit ajungând pe şine: „Era să fiu lovită de un tren”, i-a spus amicei. De câteva zile Maria se mutase, cu logodnicul ei, în cartierul Porto San Pancrazio. În acea zi mergea la muncă şi voia să o ia pe o scurtătură, dar s-a pierdut.

Trenul de mărfuri se îndrepta către Porta Nuova şi mecanicul s-a trezit dintr-odată cu fata în faţă şi nu a putut face nimic pentru a frâna cursa trenului.

Printr-o tragică coincidenţă, în acel moment, pe aceeaşi porţiune de cale ferată pe calea ferată alăturată, în direcţie opusă a sosit trenul Ec 221 Paris-Venezia, cu direcţia Est.

Fata s-a trezit între două trenuri. Între cele două şine spaţiul este de mai puţin de doi metri, însă când trec trenurile se reduce şi mai mult pentru că vagoanele depăşesc şinele cu câţiva centimetri.

Potrivit reconstituirii efectuate de poliţia feroviară, se poate ca tânăra să fi fost agăţată de un tren, probabil de cel de mărfuri.

Spre deosebire de vagoanele pentru pasageri, care nu au proeminenţe, marfarele au cârlige care folosesc, în anumite cazuri, la asigurarea bunurilor transportate. Maria avea o poşetă de umăr şi, poate, tocmai aceea a fost agăţată de tren.

În impactul care a urmat tânăra a suferit leziuni deosebit de grave şi a murit pe loc. La faţa locului au intervenit agenţii de la Polfer, sanitarii de la Suem, care au putut doar să constate decesul, şi feroviarii. Comunitatea din Verona a organizat o chetă la biserică pentru strângerea de fonduri necesare repatrierii corpului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Recensământul Istat taie din români: în Italia am fi doar 800.000

Cele mai bune domenii pentru investitorii străini în 2014