Menu
in

Proteste violente contra restricțiilor la Milano și Torino, magazine jefuite, 3 polițiști răniți, 12 persoane arestate – VIDEO

Ciocniri violente aseară la Torino și Milano, magazine avariate și jefuite: bilanțul protestelor împotrova ultimului decret de restricții este de 12 arestați și 3 polițiști răniți.

Scene de gherilă urbană în Corso Buenos Aires la Milano, magazine atacate, un tramvai cu uși și ferestre sparte, insulte și lozinci împotriva premierului Giuseppe Conte. Poliția a folosit gaze lacrimogene, patru protestatari au fost arestați.

Un marș împotriva măsurilor de închidere anti-Covid, spontan, neasumat și neautorizat, alcătuit din aproximativ 300 de persoane, a dat viață scenelor de gherilă urbană luni seara la Milano de-a lungul Corso Buenos Aires, cea mai importantă stradă comercială din oraș , aruncând petarde și cocktailuri Molotov.

https://www.gazetaromaneasca.com/wp-content/uploads/2020/10/EddHr-Cb5Ychf4-j.mp4

Potrivit Corriere, din grupul care a pornit spre centru făceau parte și ultrași din zona neofascistă, unii chiar cu lanțuri în mâini. Dar la demonstrație au participat și studenți, proprietari de afaceri care trebuiau să închidă, străini.

Manifestanții au strigat insulte și lozinci împotriva premierului Giuseppe Conte. Scene de haos pe străzi, bariere distruse, containere de gunoi răsturnate, un tramvai vandalizat. Manifestanții s-au îndreptat mai întâi spre blocul Pirelli, în via Fabio Filzi, apoi către clădirea regiunii Lombardia, unde oamenii s-au dezlănțuit, aruncând pietre, sticle și petarde.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor pentru a-i dispersa.

Protestul s-a mutat apoi în fața Gării Centrale din Milano, unde un polițist a fost rănit. Două persoane au fost reținute în via Benedetto Marcello și alte două în via Macchi. Manifestanții s-au împrăștiat pe străzile vecine.

La Torino, demonstrații luni seara în Piazza Castello, unde se află clădirea Consiliului Regional și unde au existat tensiuni, au fost lansate petarde și sticle, iar poliția a intervenit. Un fotograf a fost rănit în cap de o sticlă aruncată de manifestanți.

Aseară, centrul orașului Torino a fost transformat într-un câmp de luptă: vitrine sparte, petarde, sticle incendiare, gaze lacrimogene, pubele răsturnate și incendiate. Doi polițiști răniți și nouă persoane arestate.

https://www.gazetaromaneasca.com/wp-content/uploads/2020/10/OzMjYrjFwDZpoaeP.mp4

Dezordinile, susține presa, au fost create de anarhiști. În Piazza Castello, patru grupuri de manifestanți au atacat simultan poliția. Tineri, unii foarte tineri, printre ei ultrași de la Juventus și Torino, precum și mulți tineri de origine străină.

Fețe ascunse de cagule și măști. au aruncat petarde și sticle. Vitrinele multor magazine au fost spulberate.

Au fost jafuri pe străzile comerciale. Au fost vizate câteva magazine de îmbrăcăminte, cum ar fi Gucci și Geox, și tehnologie. Au fost atacate baruri și restaurante.

Zeci de trotinete electrice distruse sau incendiate. În Piazza Castello, la intersecția cu Via Po, mașinile rezidenților au fost vandalizate. Unii jurnaliști au fost amenințați. Un fotograf a ajuns în spital, lovit de o piatră de pavaj.

https://www.gazetaromaneasca.com/wp-content/uploads/2020/10/torino2.mp4

Ieri, în Italia, au fost înregistrate 17.012 infecții cu coronavirus, din 124.686 tampoane. Conform ultimului buletin al Ministerului Sănătății, victimele au fost 141 (37.479 în total). Lombardia, cu peste 3 mii de infectați, este cea mai afectată regiune. Creștere puternică în Toscana cu peste 2 mii de cazuri.
 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version