in

„De unde ai cei 60.000 de euro?”, întrebarea procurorilor DNA pentru Cristian David

Direcţia Naţională Anticorupţie cere urmărirea penală faţă de fostul ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, pentruabuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Cristian David a demisionat din PNL din această cauză, pentru a nu afecta imaginea partidului.

„Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale faţă de David Cristian, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii„, se arăta într-un comunicat al DNA.

Cine este Cristian David, ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni

Potrivit DNA, există indicii că David, în calitate de membru al Executivului, a consemnat în fals, în declaraţia de avere, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa.

„Din referatul întocmit de procurori rezultă că există indicii rezonabile potrivit cărora, pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, numitul David Cristian a consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de ‘restituire imprumut’, de la mama sa”, mai precizează comunicatul.

USL s-a rupt, liberalii au ieşit de la guvernare. Titus Corlăţean va prelua Românii de Pretutindeni

Totodată, pentru că la rândul său, mama sa să poată justifica deţinerea legală a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului său, Cristian David a semnat cu o persoană de încredere un antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament.

În document se atesta, în mod nereal, faptul că mama lui Cristian David ar fi vândut acelei persoane un apartament în judeţul Prahova pentru suma de 60.000 euro, potrivit procurorilor.

„Această sumă a fost justificată de ministrul delegat printr-un aşa-zis împrumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca să-şi construiască o casă şi la momentul încheierii actului care ar atesta vânzarea fictivă a apartamentului menţionat, mama sa i-ar fi ‘restituit’ împrumutul.

Probele administrate în cauză, în perioada premergătoare încheierii actul de vânzare cumpărare aparent, au relevat că numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea încheierii unui antecontract de vânzare cumpărare între mama sa şi o altă persoană, întrucât nu deţinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia să o menţioneze în declaraţia sa de avere”, se mai arăta în comunicatul DNA.

De asemenea, fostul ministru liberal al Românilor de Pretutindeni Cristian David  şi-a dat demisia şi din PNL, după cea din funcţia de ministru. David a declarat, pentru Mediafax, că a demisionat, miercuri, din rândurile liberalilor pentru că nu vrea să afecteze imaginea partidului după acuzaţiile care i s-au adus din partea DNA, care a cerut urmărirea să penală. „Am toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie datele şi elementele necesare pentru a clarifica această situaţie şi a-mi dovedi nevinovăţia. Începând de astăzi, am renunţat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului”, a afirmat Cristian David.

Interimar la Ministerul Românilor de Pretutindeni este Titus Corlățean.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

USL s-a rupt, liberalii au ieşit de la guvernare. Titus Corlăţean va prelua Românii de Pretutindeni

Încă un român ucis de un pirat italian!