in

„Ruşine România!”, protest faţă de legea eutanasierii maidanezilor, în faţa Consulatului din Milano

Un protest faţă de legea eutanasierii câinilor comunitari a avut loc marţi în faţa Consulatului General al României din Milano, participanţii având pancarte pe care scria „Ruşine România!”.

Animaliştii ameninţă: „Pe 3 octombrie vom asedia ambasada României de la Roma”

Aproximativ 15 persoane au participat la protestul organizat în faţa Consulatului României din Milano, relatează ziarul La Repubblica, citat de Mediafax, prezentând imagini de la eveniment. Manifestanţii aveau steaguri ale României şi pancarte prin care exprimau nemulţumire faţă de legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi.

În urmă cu două săptămâni, eurodeputatul liberal italian Andrea Zanoni i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu pentru a exprima nemulţumirea faţă de legea privind eutanasierea maidanezilor, politicianul adresându-se şi Comisiei Europene pentru adoptarea de reglementări la nivel UE privind animalele.

Manifestație în fața consulatului român din Napoli: ”Suntem gata să ocupăm consulatul”

Situaţia din România a stârnit indignare în rândul asociaţiilor pentru protecţia animalelor din Italia, care au lansat apeluri la organizarea de proteste în faţa misiunilor diplomatice ale României, pentru revizuirea legii privind eutanasierea maidanezilor.

Politicieni italieni protestează împotriva legii eutanasierii maidanezilor: ”Contrară oricărui principiu de civilizație”

„Lucrăm la o scrisoare deschisă care se adresează ambasadorilor, consulilor, reprezentanţilor României în Italia. Reacţiile şi imaginile care vin din România sunt inacceptabile”, afirma, pe 14 septembrie, Susanna Chiesa, liderul unei asociaţii de profil din Italia.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noul Cod Rutier îi ruinează pe şoferi: amenzi de peste 2.000 de euro şi permis suspendat timp de 2 ani

Torino, noi proteste pentru Roşia Montană: „Veniţi cu sticle umplute cu pietricele!”