in

Torino, noi proteste pentru Roşia Montană: „Veniţi cu sticle umplute cu pietricele!”

Duminică, 6 octombrie, începând cu ora 16.00, în Parcul Valentino din Torino, va avea loc o nouă acţiune de protest şi de informare împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, anunţă într-un comunicat, promotorii protestului, Liga Studenţilor Români din Străinătate (Filiala Torino) şi Asociaţia Bucovina.

«Suntem acum un grup destul de numeros de români, care au decis să ia atitudine faţă de ceea ce se întâmplă în ţară şi să se alăture tuturor acelora care îşi exprimă nemulţumirile faţă de încălcările grave ale regulilor statului de drept.

Roșia Montană, proteste în Italia: „Suntem români și ținem la țara noastră și la viitorul ei” / VIDEO

Această ultimă întâlnire face parte dintr-o serie de patru manifestări, atât de protest, cât şi de informare în semn de solidaritate cu mişcările de acelaşi fel din România.»

Duminică 15 septembrie, 60 de persoane au luat parte la prima manifestaţie, în cadrul căreia s-a vizionat filmul „Noul Eldorado” şi s-a discutat despre implicaţiile proiectului minier Roşia Montană.

Duminica 22 septembrie, peste 100 de români şi-au dat întâlnire în Piaţa Castello pentru a-şi manifesta în mod paşnic opoziţia faţă de proiectul minier. Protestatarii au intonat imnul României şi s-au prins în Hora Unirii. Au fost, de asemenea, împărţiţi 300 de fluturaşi trecătorilor.

Sâmbăta, 28 septembrie, acelaşi grup a participat la „Sărbătorea Cetăţeniei” italiene (Festa della Cittadinanza), organizată în cartierul San Savario din Torino. În cadrul evenimentului cei care se opun proiectului minier au fost prezenţi cu un stand dedicat temei, au vorbit publicului şi au împărţit materiale informative, în limba italiană.

Prin generozitatea doamnei Neli Grigoruţă a fost pregătită o surpriză atât pentru protestatare, cât şi pentru celelalte participante la eveniment: cercei artizanali cu însemnele campaniei „Salvaţi Roşia Montană” care s- au bucurat de un mare succes.

Duminică, 6 octombrie, în Torino va avea loc cel de-al patrulea protest autorizat pentru salvarea Roşiei Montane.

«De această dată vă invităm să luaţi cu dumneavoastră nu numai pancarte, tricouri şi steaguri, dar şi celebrele de acum, sticle umplute cu pietricele, simbolul sonor al protestelor din ţară.

Toţi cei care doresc să ni se alăture, sunt aşteptaţi, duminică, începând cu ora 16.00, în Parcul Valentino din Torino, în viale Virgilio, în spatele Facultăţii de Arhitectură (Castelul din Valentino).»

Reamintim că proteste cu privire la proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au avut loc şi la Milano şi Roma.

(fotografii realizate de Mateiciuc Alin)

Sute de români au protestat în Trafalgar Square: „Uniți, salvăm Roșia Montană!”

Proteste în întreaga lume împotriva proiectului Roşia Montană. Zeci de mii de români, în stradă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Ruşine România!”, protest faţă de legea eutanasierii maidanezilor, în faţa Consulatului din Milano

Cadavre în portbagaj, doi români executaţi la Reggio Calabria