in

„Striscia la Notizia” denunţă: 700 de euro un loc de muncă pentru badante / VIDEO

Întâlnirea a avut loc în parcarea Ferrovie Nord din Varese: ea, româncă de 35 de ani, el Max Laudadio, unul dintre animatorii şi dintre chipurile cele mai cunoscute de la „Striscia la Notizia”, emisiunea de satiră de pe Canale 5.

Transmisiunea a arătat o înşelătorie care frizează caporalatul. Femeia, care nu trăieşte la Varese, a fost contactată de Laudadio după ce două aspirante la meseria de îngrijitoare i-au semnalat cele întâmplate.

Viorica T. s-a prezentat în parcare gândindu-se că va întâlni femeia româncă care a contactat-o în căutarea unui loc de muncă. Însă nu a fost aşa: românca, înţelegând din zbor că a fost vorba de o capcană, a luat-o la fugă. Şi nu a răspuns întrebărilor lui Laudadio.

Potrivit declaraţiilor celor două românce care s-au adresat emisiunii „Striscia la Notizia”, femeia care recruta le-a cerut 700 de euro.

Pentru româncele care caută un loc de muncă regulamentar, conaţionala lor promite, în Italia, contracte anuale de 1.500 de euro pe lună, cerând să primească în mână 200 de euro pentru ea, 400 de euro pentru agenţia de recrutare cu care colaborează şi 100 de euro pentru călătorie. Apoi – potrivit mărturiei –munca se termină într-o săptămână şi în acel moment, când s-au achitat costurile transferului şi de „agenţie”, femeile se trezesc în încurcătură.

În mod evident coordonatoarea înşelătoriei avea şi un procent pentru acel trafic de îngrijitoare conaţionale pe care, în legătură cu România, le importa poate cu comision, plasându-le apoi cu procent în casa unor persoane înstărite din provincie şi nu numai.

În ultimele săptămâni mai multe persoane au observat un ciudat du-te-vino de străine, toate îngrijitoare, pe via Morosini. Se întâlneau toate în jurul orei 16 pe acea stradă care duce la gare. Acum echipa mobilă de la chestura din Varese a început o anchetă.

Agenţia de recrutare obiect a presupusului trafic de îngrijitoare, cu mite date femeii-caporal, are participaţie română şi nu are sediu în oraşul Varese, ci în sudul provinciei.

Poliţia va lua mărturiile celor două femei care au denunţat şi bineînţeles o va audia pe cea care este indicată a fi o adevărată patroană. Fetele erau destinate unor familii din întreg nordul Italiei: nu este vorba numai de Varese.

Potrivit verificărilor, românca comanda îngrijitoare din România în funcţie de cererile pe care le primea din Lombardia şi nu numai. Apoi le cerea să fie plătită, făcea să fie puse în regulă de agenţia de recrutare şi apoi le tria.

VIDEO 1

VIDEO 2

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident în Calabria, un mort şi cinci răniţi

Accademia di Romania, Evento Anniversario: ”Mihai Eminescu, 164 anni dalla nascita”