in

Accident în Calabria, un mort şi cinci răniţi

Cinci răniţi şi un mort este bilanţul unui accident care s-a petrecut în dimineaţa zilei de 10 ianuarie la Corigliano Calabro, în provincia Cosenza. O furgonetă marca Fiat Ducato în care erau opt persoane şi şoferul, toţi români, s-a ciocnit de remorca unui tractor în care erau alte patru persoane. În urma impactului, cele două autovehicule au derapat în şanţul de pe marginea străzii.

Presa locală a publicat o primă reconstituire a poliţiei rutiere, din care rezultă că accidentul s-a petrecut în apropierea unei intersecţii. Câţiva pasageri din cele două autovehicule au fugit de la locul accidentului.


Şoferul furgonetei, C. T., român de 46 de ani, ne-a declarat că accidentul s-a petrecut din cauză că sistemul de iluminare al tractorului şi al remorcii nu funcţiona. „În momentul când tractorul a virat spre stânga, a oprit brusc, fără să semnalizeze şi fără să aibă stopurile de frână funcţionante. Nu mi-am dat seama de intenţia soferului de a vira şi am lovit remorca.” După impact, maşina şi remorca au ajuns în şanţ.

Arezzo, îngrijitoare româncă de 49 de ani, lovită mortal pe trecerea de pietoni

Cinci dintre românii care călătoreau în furgoneta Fiat au fost duşi la spitalul Annunziata din Cosenza. Ce-a de-a şasea persoană, care a murit la spital, călătorea în remorca tractorului. Nu se ştie deocamdată nimic despre naţionalitatea celui decedat, toate persoanele implicate în accident fiind muncitori sezonieri la livezile de mandarine din zonă. Presa locală vorbeşte de un lucrător indian decedat. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentului şi a eventualilor vinovaţi.

Accident mortal la Piombino: cade pe şantier, povesteşte că s-a rănit acasă

Românii care au fost implicaţi în accident erau angajaţi fără acte în regulă la o cooperativă agricolă din Corigliano, aşa se explică de ce trei dintre aceştia au fugit de la locul accidentului. „, ne-a explicat Firica Cocioabă, o româncă de 43 de ani, care a intervenit în ajutorul românilor, prin intermediul sindicatului Ital-Uil.

„Românii se aflau de două luni în Italia, la cules de mandarine. Nu au nici contract de muncă, nici o rezidenţă legală. Locuiesc într-o clădire în câmp, pusă la dispoziţie de proprietarul cooperativei agricole, în nişte condiţii mizerabile. În momentul când s-a întâmplat accidentul, prima intenţie a lor a fost să fugă, să nu fie prinşi. Cinci dintre ei au suferit leziuni destul de grave, fracturi, tăieri şi au fost duşi la spital. Habar nu aveau cui să ceară ajutor, limba nu o cunosc. Tot printre românii din zonă au fost îndreptaţi către sindicat şi astfel am aflat de ei. Facem tot posibilul să-i ajutăm.” ne-a precizat românca.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, Revelionul în stil românesc. “Așa simțim spiritul sărbătorilor noastre”

„Striscia la Notizia” denunţă: 700 de euro un loc de muncă pentru badante / VIDEO