in

Radu Mihail (USR), senator al diasporei: Iată de ce nu voi face nimic 4 ani

Nu am pus ghilimele, pentru că declarația nu a fost atât de sintetică, ci a fost întinsă pe mult mai multe vorbe. Radu Mihail, nou intrat în politică, a obținut un loc de senator de diaspora în urma alegerilor din 11 decembrie. Nici el nu se prea aștepta, dar jocurile cifrelor, redistribuirea, caii de curse mânați de la București au făcut în așa fel încât astrele să se alinieze pentru blândul Radu Mihai.

În 15 decembrie a apărut știrea despre rezultatul redistribuirii în diaspora și alegerea lui Radu Mihail la Senat. Două zile mai târziu, pe 17 decembrie, cu un timp de reacție îngrijorător de lung, apare prima reacție publică a neo-senatorului: Radu Mihail a scris în limba engleză pe pagina sa de Facebook că viața i s-a schimbat: «My life has changed: I have been elected to occupy a place in the Romanian Senate. It’s a brand new line of work for me and I’m eager to get involved. For the moment all I can say is that a political campaign is a thrilling experience and knowing diverse people is highly enriching. Romanians are Europeans and Westerners and I’ll be fighting for a clean and thriving Romania, a strong Europe and preserving Western values.»

Dacă viața sa i s-a schimbat, îl felicităm și ne bucurăm. Dar se va schimba și pentru cei care l-au ales? În prima impresie, deobicei cea care contează cel mai mult, nu face nicio referire la românii din diaspora, în al căror nume a „ocupat” acel fotoliu.

Pe pagina oficială de Facebook a politicianului Radu Mihail, abia azi, 19 decembrie, a apărut o reacție și o declarație de intenție. Aflăm astfel… că abia prin februarie vom afla ceva!

«De cand s-a confirmat ca voi reprezenta Diaspora in Parlament am primit intrebari, cereri de precizari ale obiectivelor, problemelor prioritare de rezovat, deplasarilor, etc. Prioritatea numarul unu este sa acumulez suficienta informatie privind modul de functionare a Senatului (dincolo de regulamente), spatiul de manevra pe care il avem noi USRul si il am eu personal in configuratia actuala a parlamentului si a spatiului politic, pozitia si intentiile altor parlamentari, etc. Pe baza acestor elemente plus a situatiei organizatorice (spre exemplu alcatuirea comisiilor parlamentare) voi face un plan de bataie pe care vi-l voi prezenta dar nu prevad sa o pot face mai devreme de luna februarie.»

Nu în februarie va face ceva. Nu, prin februarie ne va comunica planul de bătaie! Adică la sfântul așteaptă.

Să configurăm și să implementăm. Un dezinteres total pentru esența politicii: lupta pentru drepturile oamenilor. Nu e o slujbă la care te duci opt ore și apoi ieși la bere cu amicii. Din păcate, Radu Mihail, senator în USR, va veni la Parlament ca la orice loc de muncă: «Eu privesc slujba de parlamentar ca pe oricare alta: trebuie să mergi la servici si să faci ce scrie în fișa postului. Când am acceptat să candidez am acceptat și să fiu timp de patru ani angajat și să îmi fac treaba.», ne-a declarat într-un interviu în timpul campaniei electorale.

Stăm liniștiți. În timp ce exodul în masă continuă, în timp ce diaspora devine din zi în zi mai numeroasă, senatorul Radu Mihail și-a propus să mai stea puțin. Una e când vrei să faci ceva și să te lovești cu capul de toate zidurile, este posibil să nu reușești în ce ți-ai propus. Dar când îți propui să nu faci nimic, cu siguranță vei reuși ce ți-ai propus.

Unde mai pui că e și în opoziție…Ne dorim ca timpul să infirme aceste previziuni.

Sorin Cehan
[email protected]

 

Abia ales deputat, Manuel Costescu (USR) a găsit de muncă pentru diaspora: «Veniți acasă să munciți la autostrăzi»

Parlamentarii diasporei, TOȚI în opoziție. «Nu vor face nimic patru ani»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Firenze, atinge părțile intime ale unei femei pe stradă, român arestat pentru viol

Bine că recunoaște! Cum explică ministrul diasporei prezența redusă la vot: «Neîncrederea în autorități»