in

Rasism la muncă: „Eşti un negru spurcat”

Este un caz de „rasism vulgar”, „Deriva către lipsa de civilizaţie nu trebuie să-şi găsească prozeliţi la un loc de muncă” . Astfel scrie judecătorul Andrea Salemme, care l-a condamnat cu procedură abreviată la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru rele tratamente cu agravantă rasială pe patronul unei mici firme din Segrate, în provincia Milano.

„Negru incapabil să muncească, dar capabil să ia bani”.

Condamnarea reprezintă sfârşitul unui coşmar pentru un angajat srilankez de-al său, victimă a unor violenţe şi insulte.

Muncitorul, de profesie tinichigiu, trebuia să ţină pe căruciorul de lucru o pancartă cu inscripţia: „Negru incapabil să muncească, dar capabil să ia bani”(Negro non capace di lavorare ,ma capace di prendere soldi). Nu numai atât: patronul, P.M., de 38 de ani, i se adresa cu epitete de genul „Negru spurcat” (sporco negro) sau îl insulta spunându-i „Vii din lumea a treia şi nu înţelegi nimic” (Vieni dal terzo mondo e non capisci niente).

Ultima ceartă a avut loc în mai 2010 când bărbatul de 47 de ani a fost lovit cu pumnii şi picioarele pentru o simplă discuţie despre o zi de concediu. Angajatul, exasperat, a depus plângere şi acum, pe lângă condamnare, judecătorul pentru audienţe preliminare a dispus şi plata unei despăgubiri de 30.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei români au ucis un sculptor la Aosta

Diagnosticată cu amigdalită, a intrat în comă şi a murit