in

Diagnosticată cu amigdalită, a intrat în comă şi a murit

Anchetă asupra morţii unei românce de 56 de ani din Montegrotto Terme (Padova). Medicii de la Secţia de urgenţă a Casei de îngrijire din Abano Terme au diagnosticat-o cu „amigdalită acută„. Si i-au spus româncei că se va vindeca în trei zile, era de ajuns să ia antibioticele şi antiinflamatoarele pe care i le-au prescris pe reţetă. Cu toate astea, la două zile după femeia a fost transportată cu ambulanţa la spitalul Sant’Antonio din Padova, unde a fost internată la Terapie intensivă. Apoi pacienta a intrat în comă şi a murit.

Procurorii au deschis o anchetă cu privire la moartea unei femei de 56 de ani, Ecaterina Munteanu, rezidentă la Montegrotto Terme, care a decedat pe 1 aprilie. Procurorul Paola De Franceschi a dechis o anchetă, după ce rudele doamnei au depus o plângere la Parchet.

Pe 5 martie, doamna Munteanu a cerut Clinicii din Abano intervenţia unei gărzi medicale în locuinţa sa. Femeia se simţea rău, avea febră 41 şi avea mari probleme respiratorii. Medicul de gardă i-a spus că merge la domiciliu numai pentru pacienţii vârstnici.

A doua zi dimineaţa, românca s-a dus la Serviciul de urgenţă al Casei de îngrijire, unde medicul de gardă a diagnosticat-o cu amigdalită şi i-a prescris medicamente. După două zile, pe 8 martie, starea doamnei Munteanu s-a agravat. Medicul de familie a trimis-o cu ambulanţa la spitalul Sant’Antonio din Padova. Fusese o internare de urgenţă şi doamna a fost dusă în secţia de Terapie intensivă.

Analizele clinice, potrivit avocaţilor familiei, evidenţiaseră o septicemie. şi, probabil, nu prea erau multe de făcut. Pentru că la câteva zile după internare doamna Munteanu a intrat în comă. Pe 26 martie pacienta a fost transferată la Centrul de reanimare Istar de la Policlinico din Padova, unde a murit patru zile mai târziu, pe 1 aprilie.

Rudele româncei au prezentat o plângere penală prin care se cere magistraturii să procedeze împotriva medicilor de la Casa de îngrijire din Abano, acuzându-i că nu au asistat femeia, că nu i-au diagnosticat afecţiunea şi că au externat-o agravându-i boala. Avocaţii doamnei vor demara şi un proces civil împotriva Casei de îngrijire din Abano Terme şi a medicilor care au consultat-o pe româncă la Serviciul de urgenţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rasism la muncă: „Eşti un negru spurcat”

Casini: „Un copil născut în Italia trebuie să aibă dreptul la cetăţenie italiană”