in

Casini: „Un copil născut în Italia trebuie să aibă dreptul la cetăţenie italiană”

„Tema importantă este integrarea necesară pentru a construi o societate pe baza valorile comune ale ţării noastre.” În acest sens, „noi credem că „jus soli” este cu siguranţă alegerea de perspectivă în societatea italiană: un copil născut în Italia trebuie să aibă dreptul la cetăţenie italiană„, a declarat liderul Udc, Pier Ferdinando Casini, cu ocazia conferinţei organizate de fundaţia Liberal di Ferdinando Adornato pe tema integrării.

„Trebuie să avem curajul de a integra – a adăugat Casini -. multiculturalismul nu a reuşit: iată de ce noi vorbim despre interculturalism

La conferinţă a intervenit şi mons. Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură. „Există trei moduri – a spus el – de raportare la problema integrării. Primul este ciocnirea civilizaţiilor, ceea ce pune cultura occidentală contra tuturor celorlalte. Al doilea este multiculturalismul, care este un model static în care coexistă multe fundamentalisme unul lângă altul.”

Ravasi consideră că trebuie să se mizeze pe „modelul intercultural, model dinamic care presupune confruntare şi dialog, chiar dacă presupune tensiune. Noi trebuie să ne luptăm pentru această a treia cale, amintind că nu e vorba de un duel, ci de un duet, adică armonie. A treia cale este dialogul.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diagnosticată cu amigdalită, a intrat în comă şi a murit

Ştefania Marin, eroina care a salvat vieţile a cinci italieni