in

Italia, obligația de vaccinare pentru angajați intră de marți, deși rata de vaccinare a depășit 90%

În Italia, rata de vaccinare a depășit pragul de 90 la sută. 91% dintre italienii cu vârsta peste doisprezece ani au primit cel puțin o doză de vaccinare împotriva virusului corona. Marți însă va intra în vigoare obligația de vaccinare pentru persoanele care lucrează cu vârsta peste 50 de ani. 

Se așteaptă ca zeci de mii de oponenți ai vaccinării să își piardă locurile de muncă și salariile ca urmare.  Angajatorii avertizează că acest lucru ar putea cauza probleme semnificative de personal în sectorul privat.

Despre acest lucru a relatat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, potrivit presei. Pe de altă parte, 5,3 milioane de persoane din Italia nu sunt încă vaccinate, dintre care 1,4 milioane au peste 50 de ani și aparțin grupei de vârstă pentru care vaccinarea este obligatorie de la începutul lunii februarie.

Prof. Crisanti comenteaza datele despre Covid: „Morții sunt aproape toți vaccinați”

medici suspendati corona

Rata de vaccinare a depășit 90%

„Curba epidemiei scade fără ca noi să plătim un preț mare pentru închideri”, a spus ministrul Sănătății într-un interviu TV duminică. Prin urmare, guvernul ar putea slăbi unele lucruri. Așa că, vineri, cerința de mască a căzut. „Masca a fost și este în continuare un instrument fundamental în ultimele luni: ar trebui purtată întotdeauna în interior și în aer liber atunci când sunt aglomerații”, a spus Speranza.

Pe 31 martie, starea de urgență de doi ani din cauza pandemiei nu va fi prelungită, dar comitetul științific CTS, care a consiliat guvernul, va rămâne operațional. 

”Am lucrat cot la cot cu oamenii de știință în acești doi ani și asta nu se va schimba”, a explicat ministrul. El a subliniat investițiile mari în sănătate pe care guvernul le-a făcut din cauza pandemiei. Înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19, în spitale existau 5.000 de locuri de terapie intensivă, până în prezent acestea s-au dublat la 9.500 de locuri.

Prima țară din UE care a făcut vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății

Italia a fost prima țară din UE care a introdus vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, care a fost apoi extinsă la profesori și forțele de securitate. Pe 8 ianuarie, toți cei peste 50 de ani au fost obligați în sfârșit să fie imunizați. Cei care nu se vaccinează riscă o amendă de 100 de euro.

În unele orașe italiene, numeroși oameni au manifestat din nou sâmbătă împotriva politicii guvernului corona. Cele mai mari demonstrații au avut loc la Trieste și Torino. Au mai avut loc mitinguri la Bozen și Perugia. Un alt miting de protest este planificat luni pe terenul Circului Maxim din Roma.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]
Valentin Dumitru de la Amici

Cu ce se ocupă astăzi dansatorul Valentin Dumitru de la „Amici”

accident la Venezia provocat de un roman beat

Accident la Venezia provocat de un român beat mangă, avea alcoolemie de 2,5 g/l