in

Record de morți și de internări la ATI în România. Adrian Streinu Cercel: „Va fi vai de capul nostru!”

Alte 2.121 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 139.612, potrivit datelor raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică.

În ultima zi s-au înregistrat 73 de decese. Până astăzi, 6 octombrie, au decedat 5.121 persoane diagnosticate cu COVID-19.

La terapie intensivă sunt internați 608 pacienți, situație fără precedent de la debutul pandemiei.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ‘Matei Balș’ din București, a lansat, luni seară, un nou avertisment cu privire la pandemie.

„Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel la Antena 3.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel susține că oamenii ar trebui să poarte mască peste tot pe stradă, întrucât coronavirusul se regăsește în atmosferă.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara.

Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască.

Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a declarat medicul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cumpărare vechime pentru pensie, cei care au cotizat în străinătate NU AU VOIE, trebuie evitată dublarea plății

Italia, au furat teste Covid din spital, apoi dădeau ”rezultate negative”, înșelătoria funcționa din aprilie