in

Reguli stricte pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate. Amenzi între 500 și 1000 lei

Pentru că în ultimii ani fenomenul de lăsare a copiilor în grija altora a luat amploare la nivelul României, joi, 3 octombrie, a intrat în vigoare un act normativ ce cuprinde măsuri clare cu privire la obligațiile părinților plecați la muncă în străinătate.

Este vorba despre Legea nr. 257/2013 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, care prevede că părinții care pleacă la muncă peste hotare și își lasă copiii acasă sunt obligați să desemneze o persoană care să se ocupe de întreținerea acestora pe toată perioada absenței lor.

Nu mai au bani să ii ţină în străinătate. Copiii românilor de peste hotare revin în şcolile din ţară

În caz contrar, riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Părintele care exercita singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul și care urmează să plece la muncă în străinătate are obligația să anunțe această intenție serviciului public de asistență socială de la domiciliu, cu 40 de zile înainte de a părăsi țara.

Notificarea va conține, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se va ocupa de întreținerea copilului pe perioada absentei părinților sau tutorelui, confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul efectuându-se de către instanța de tutelă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Julio Iglesias concertează din nou în România

Studiu: Există și ”badante” fericite la muncă