in

Replica Ambasadei: „Nu există membri ai comunităţii româneşti din Italia care sunt mai români decât alţii”

Domnule redactor-şef,

Vă scriu aceste rânduri în speranţa, pe care sper că o împărtăşiţi, ca Gazeta Românească să redevină o sursă de informaţii credibilă pentru românii din Italia.

În mod cert, găzduirea unor opinii care nu au legătură cu adevărul nu ajută la credibilitatea publicaţiei. Este cazul articolului „Ambasadoarea de la Roma, SANTA SUBITO”, în care sunt jigniţi incalificabil mai multi membri ai comunităţii româneşti din Italia.

Aceşti români din Italia, numiţi în articol în mod generic „clientelă”, sunt căţiva dintre cei care au aderat la argumentele pe care le-am expus public legate de cauzele problemelor apărute la secţiile de vot din Italia. Nu le reiau din lipsă de spaţiu, dar ele pot fi citite aici.

Aceşti cetăţeni români care trăiesc în Italia s-ar fi putut aştepta ca o publicaţie care se adresează comunităţii româneşti în ansamblul ei să le respecte opiniile. Respingându-le, articolul induce ideea că există membri ai comunităţii româneşti din Italia care sunt mai români decât alţii şi Gazeta Românească se face numai ecoul acestora din urmă.

Acesta este, din păcate, şi sensul unui alt articol, numit sugestiv „Români contra românilor”, în care se propune nici mai mult nici mai puţin decât confruntarea în plan numeric a celor două tabere. Într-un autentic spirit iacobin, românii din Italia aflaţi de partea „răului” sunt contrapuşi celor care ştiu exact cum s-au desfăşurat lucrurile şi sunt somaţi să revină pe calea cea dreaptă.

Această idee a fracturii în comunitate este expusă cu o inconştienţă ludică de un şef de asociaţie ale cărui piruete politice au reuşit să îl deruteze şi pe el însuşi.

Este trist însă că efortul său de a se reabilita în ochii comunităţii după ultimele „replieri” se face motivat de interese politice circumstanţiale, cu preţul compromiterii ideii de unitate a comunităţii româneşti din Italia, a Ambasadorului şi, implicit, a Ambasadei României în Italia, cât şi a Gazetei Româneşti.

Ca şi mulţi alţi cetăţeni români care trăiesc în Italia, nu cred că „profilul de succes” al liderului de asociatie trebuie să fie al cuiva pentru care comunitatea românească este doar un prilej de promovare a unor interese politice. De ce Gazeta Românească a ales să promoveze tocmai opiniile unui asemenea „lider”, rămâne pentru mine o enigmă.

Dana Constantinescu, Ambasador


*Gazeta Românească promovează TOATE opiniile din comunitate, pluralismul și diversitatea fiind esența unei informări corecte.

GR


Scrisoare către cei doi preşedinţi ai României: „Cerem demiterea Ambasadoarei României în Italia, Dana Constantinescu”


Ambasadoarea de la Roma, SANTA SUBITO!


Români împotriva românilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Hai să-ntindem hora mare”, spectacol la Atena, cu ocazia Zilei Naționale a României

La coadă la secţiile de la Roma: oamenii au votat pentru locuri de muncă, funcţionarea Justiţiei, stârpirea corupţiei