in

Restricțiile de zbor către Italia și alte opt țări au fost prelungite până în 17 iulie

Romatsa (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian) a anunțat în dimineața zilei de miercuri că “restricțiile de zbor pentru Belgia, Franța, Iran, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, SUA, Turcia s-au prelungit până pe 17 iulie”, informeaza boardingpass.ro.

Către aceste destinații sunt permise doar zborurile charter (transport muncitori sezonieri, repatrieri.

Dacă una dintre țările menționate mai sus va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci ea va intra pe lista verde actualizată săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică și zborurile vor putea fi reluate în siguranță.

În ce priveşte repatrierea sezonierilor români sau transportul acestora către locurile de muncă din străinătate, Romatsa a precizat condiţiile în care pot fi operate acestea.  

Astfel, operatorii aerieni care vor să transporte pasageri în şi dinspre România vor trebuie să notifice în scris autorităţile cu cel puţin 2 zile înainte de ziua şi ora plecării şi să furnizeze informaţii precum numele şi prenumele pasagerilor, cetăţenia acestora, numele companiei aeriene care operează zborul, precum şi numele agentului sau agenţilor de recrutare a muncitorilor sezonieri din România.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

parlamentarii izolare

Parlamentarii nu sunt obligaţi să stea în izolare dacă se întorc din ţări aflate în zona galbenă

Puglia, româncă găsită moartă de colega de apartament, stătea pe balcon întinsă la soare