in

Roberto Maroni lasă Ministerul de interne unei femei. Cine este Anna Maria Cancellieri/VIDEO

Roma- 17 noiembrie 2011- Primul ministru Mario Monti şi-a ales echipa de guvern. În două din cele mai importante fotolii ministeriale, fundamentale pentru chestiunile de imigraţie, noul premier  a numit două  femei.  Astfel, la conducerea Ministerului de Interne a fost aleasă Anna Maria Cancellieri– care l-a înlocuit pe Roberto Marioni, iar la Ministerul Muncii, a fost numită Elsa Fornero.  Andrea Riccardi a primit funcţia de ministru fără portofoliu al Integrării şi pentru Cooperare Internaţională.

Ministere- cheie prinvind imigraţia, încredinţate unor femei

Ministerul de interne se ocupă de lupta împotriva imigraţiei ilegale, gestionarea chestiunilor birocratice legate de  eliberarea şi reînnoirea permisului de şedere, precum şi de acordarea  cetăţeniei italiene. Ministerul Muncii şi Politicii Sociale, printre altele, stabileşte cotele anuale de intrare în Italia şi – o sarcină nouă- se ocupă şi de departamentul pentru Şanse Egale („Pari Opportunita”).

Anna Maria Cancellieri, 67 ani, născută la Roma,  are o carieră importantă în Ministerul de Interne. A  fost prefectul a două provincii importante, cum ar fi: Vicenza, Bergamo, Brescia, Catania şi Genova. Pensionată din 2008,  a condus, din februarie 2010 până în mai 2011, oraşul Bologna, după demisia primarului, în calitate de comisar. Acelaşi rol l-a deţinut până în prezent la Parma.

Elsa Fornero, 63 de ani,originară din Torino, este profesoară de economie la Universitatea din Torino şi coordonator ştiinţific al Centrului de Cercetare privind pensiile şi Politici Sociale (CERP). Vice-Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al băncii Intesa Sanpaolo şi un membru al evaluare a cheltuielilor de securitate socială al Ministerului Protecţiei este un expert în economie, sistemul de  pensii publice şi private precum şi cel al asigurărilor pe viaţă.

Andrea Riccardi, 60, este noul ministru fără portofoliu pentru Integrare. Născut la Roma,  este profesor de Istorie Contemporană de la Universitatea Roma Tre şi autor al mai multor studii cu privire la relaţia dintre Biserică şi religii. Este, de asemenea,  fondatorul Comunităţii Sant'Egidio, o mişcare cu peste cincizeci de mii de membri răspândit peste tot în lume, angajată în scordarea de asistenţă socială nevoiaşilor, dialog interreligios şi promovarea păcii. Riccardi a fost mediator în timpul războaielor din Mozambic, Guatemala şi Côte d'Ivoire.

E.P. Stranieri in Italia

VEZI JURĂMÂNTUL NOILOR MINIŞTRI AI GUVERNULUI  MONTI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român pedepsit de mafie pentru că şi-a pus soţia să se prostitueze/ Video

Eurodeputatul Ioan Enciu cere CE să ia atitudine faţă de deciziile de prelungire a restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români