in

Eurodeputatul Ioan Enciu cere CE să ia atitudine faţă de deciziile de prelungire a restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români

Eurodeputatul social-democrat Ioan Enciu a solicitat Comisiei Europene să ia atitudine faţă de deciziile de prelungire a restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români, a informat un comunicat remis marţi AGERPRES.

Deputatul european a atras atenţia că, deşi Parlamentul European a adoptat în urmă cu trei săptămâni o rezoluţie prin care cere explicit eliminarea restricţiilor de pe piaţa europeană a muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, statele membre nu dovedesc că au intenţia de a realiza acest lucru, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

În cadrul intervenţiei sale din plenul Parlamentului European, europarlamentarul român a subliniat că este mulţumit de faptul că amendamentul său referitor la eliminarea, până la sfârşitul anului 2011, a restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari a fost votat şi inclus în rezoluţia privind mobilitatea muncitorilor în Uniunea Europeană însă a atras atenţia că "această cerere a PE are puţine şanse de a deveni realitate".

"Comisia Europeană a arătat că este cel puţin indiferentă faţă de aceste limitări excesive şi nefundamentate ale liberei circulaţii a forţei de muncă din moment ce a aprobat noile restricţii impuse de Spania şi nu a reacţionat în niciun fel la deciziile de prelungire luate de celelalte state. (…) Este regretabil totodată că, deşi am adresat Comisiei o întrebare scrisă pe această tema cu exact două luni în urmă, nu am primit încă niciun răspuns", a spus Enciu.

Europarlamentarul român a cerut, în final, "un  dar şi mai mult interes şi implicare pentru protejarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor europeni din România şi Bulgaria'

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roberto Maroni lasă Ministerul de interne unei femei. Cine este Anna Maria Cancellieri/VIDEO

Premieră/ Revelion în iglu de gheaţă pe Munţii Făgăraşului