in

Roma, a ameninţat că se aruncă de pe macara: “Dați-mi copiii!”

Pe 5 mai dimineaţa, un român de etnie romă de 35 de ani a urcat pe o macara la Roma şi a ameninţat că se va arunca în gol dacă nu-şi va primi înapoi copiii luaţi de asistenta socială. Episodul s-a petrecut pe via Ostiense, în faţa Facultăţii de Drept Roma Tre.

Bărbatul a declarat că protestează pentru că nu mai putea să-şi vadă copiii, unul de şapte luni, celălalt de trei ani. Copiii trăiau, împreună cu părinţii, în tabăra de romi la Marconi. Serviciile sociale i-au luat copiii când, din câte s-a înţeles, ar fi fost găsiţi afectaţi de scabie.

La faţa locului au intervenit pompierii, agenţii comisariatului Colombo şi operatorii de la 118. Zona a fost supravegheată de poliţie, agenţi municipali şi pompieri. Pompierii au poziţionat pe stradă o saltea gonflabilă de urgenţă.

A fost convins să coboare de partena sa de viaţă şi de psihologii care au negociat cu el. Câţiva amici ai bărbatului, prezenţi la faţa locului, au susţinut că acesta a cumpărat bilete pentru a se reîntoarce în România şi când i-au fost luaţi copiii călătoria, n-a mai ştiut ce să facă. Apoi s-a urcat pe macara şi a ameninţat că se sinucide.

O femeie psiholog a vorbit îndelung cu el. „Fiul tău are parte de toate îngrijirile necesare şi poţi să te duci să-ţi vezi ambii copii când vrei, ai autorizarea magistratului, sună-ţi avocatul dacă nu mă crezi„, a spus, încercând să-l convingă să coboare.

Medierea a continuat mai multe ore. În tratativă a fost angajat şi şeful taberei de romi. După o lungă mediere, i-a fost dată garanţia că va primi înapoi copiii şi se va putea întoarce cu ei în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Există viaţă şi în afara comunităţii

Maşină cu numere de înmatriculare românești incendiată la Rimini