in

Românca executată cu trei gloanțe de fostul iubit italian a fost înmormântată

Teodora Magdalena Cătăuţă, 35 de ani, a fost ucisă pe stradă, cu trei gloanţe, joi 30 aprilie la San Vittore Olona, în Lombardia. Teodora era mama unei fetiţe de 10 ani, care a fost încredinţată tatălui. Cel care a ucis-o este Tiziano Rossi, italian de 43 de ani cu antecedente penale, cunoscut drept „Lo Zoppo” (Şchiopul), fostul iubit al femeii, care nu accepta ideea că femeia l-a părăsit. Înmormântarea a avut loc astăzi.

A fost o execuţie în plină regulă. Asasinul, la volanul maşinii sale, a aşteptat cu răbdare ca femeia să iasă din casă şi să treacă de colţul străzii. Apoi a apăsat pe acceleraţie, s-a dus în dreptul ei şi înainte ca ea să-şi dea seama ce se întâmplă a tras trei focuri de pistol, ucigând-o pe loc. În timp ce Teodora Cătăuţă cădea la pământ, ucigaşul a fugit. A fost arestat a doua zi într-un hotel din Torino.

Totul s-a întâmplat joi 30 aprilie, la câteva minute înainte de 11, la San Vittore Olona, mică localitate de lângă Legnano. Teodora, de mai mult timp rezidentă în localitate şi şomeră, tocmai coborâse din apartamentul său de la etajul al doilea al unui bloc de pe via Tomaso Grossi, cartier rezidenţial din San Vittore Olona. Ajunsă în stradă, Teodora a mers circa zece metri şi a poi a luat-o la dreapta, pe via Riva. În acel moment ucigaşul a intrat în acţiune: s-a apropiat de ea cu maşina, a tras şi a fugit.

Tentativele de salvare din partea paramedicilor sosiţi la faţa locului au fost inutile: cele trei focuri trase de Tiziano Rossi au lovit-o pe femeie în piept şi cap ucigând-o practic pe loc.

Printre primii care s-au dus la locul crimei, primarul din San Vittore Olona, Marilena Vercesi: «Sunt tulburată de cele întâmplate. Prin modul cum s-a desfăşurat crima, a fost vorba de o execuţie».

Atât victima cât şi ucigaşul au o poveste dificilă în spate. Femeia era ajutată din 2007 de serviciile sociale ale primăriei, după ce pierduse custodia fetei de 10 ani, născută dintr-o relaţie anterioară cu un italian rezident la Gerenzano (Varese) care s-a încheiat cu un divorţ. De circa un an Teodora îl frecventa pe cel care apoi a devenit asasinul său, cu care avea o relaţie agitată. Femeia îl denunţase pe Tiziano Rossi pentru acte de persecuţie, lucru care a dus la un ordin de interdicţie de apropiere pentru bărbat.

La San Vittore Olona, în baruri, în pieţe şi pe stradă, nu se vorbeşte despre altceva. Victima, cunoscută drept o femeie bună şi amabilă cu toată lumea, era şomeră şi asistată de serviciile sociale din localitate. O condiţie precară care trebuie să se sfârşească curând, având în vedere că-şi găsise loc de muncă la o casă de odihnă din Cantalupo di Cerro Maggiore. Un loc de muncă la câţiva kilometri de casă, care i-ar fi permis să reînceapă să trăiască.

 


 

Nu este prima dată când o româncă este ucisă de un italian care nu acceptă despărţirea.

Iată câteva din cazurile de acest fel din ultimii ani.

În 4 decembrie 2014, un sicilian, Angello Azzarello, de 21 de ani, a ucis-o pe Alina Condurache, de 22 de ani, la o fermă agricolă din Agrigento. Azzarello a împuşcat-o pentru că fata hotărâse să pună capăt relaţiei dintre ei.

Sicilia, româncă de 20 de ani împușcată cu sânge rece de iubitul italian

În 24 mai 2013, Angelica Timiş, româncă de 35 de ani stabilită la Guardamiglio (provincia Lodi), a fost ucisă de fostul iubit italian, care nu accepta sfârşitul relaţiei lor. Maurizio Ciceri, 49 de ani, a urmărit-o în timp ce mergea la serviciu. Când femeia şi-a parcat autoturismul, un Fiat 500, în faţa casei în care făcea curat, Ciceri s-a năpustit asupra ei cu un cuţit. Bărbatul a înjunghiat-o de zeci de ori. Femeia a lăsat în urmă un fiu de 16 ani.

În 12 iulie 2012, Mirela Mariana Marangoci, 37 de ani, a fost ucisă în somn de iubitul ei italian, care, apoi, s-a sinucis. Faptele au avut loc la Campomarino, localitate de pe litoralul Mării Adriatice, în regiunea Molise. Gennaro De Gregorio, de 54 de ani, de profesie biolog, a împuşcat-o pe femeie în cap, în timp ce dormea. Apoi şi-a pus pistolul la tâmplă şi s-a sinucis. De Gregorio era foarte gelos.

În 31 ianuarie 2008, Daniela Nicoleta Hatmanu, 37 de ani, a fost împuşcată în somn de partenerul ei, Settimio Melaranghi, 58 de ani. Crima a avut loc la Capodimonte, în provincia Viterbo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înotători români medaliaţi cu aur în Italia.

Jaf în pădurile României. Se fură 4 milioane de metri cubi de lemn pe an. Români din ţară şi din diaspora ies în stradă