in

Românii din străinătate fac parte din cvorum: Erata CCR este legală

 

Românii din străinătate sunt incluşi în listele electorale care trebuie luate în calcul pentru stabilirea cvorumului la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Decizia, cuprinsă într-o controversată precizare a Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial ca "erată" a unei hotărâri precedente, este legală. Astfel, şase dintre judecătorii de la Curtea Constituţională a României şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei CCR la Monitorul Oficial, au declarat, marţi, surse din interiorul Curţii pentru Agerpres.

 

 

Antonescu: Românii din străinătate “Nu sunt în cvorum”/ CCR: Sunt incluşi

Conform surselor citate, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, înainte de a trimite erata la Monitorul Oficial, şi-ar fi sunat colegii membri ai Curţii. Sursele citate au susţinut că şase dintre judecătorii constituţionali şi-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei către Monitorul Oficial. 

Plenul CCR s-a întrunit marţi, judecătorii aprobând ordinea de zi pe care se află, printre altele, erata publicată în Monitorul Oficial şi adresele transmise Guvernului. 

 

Iliescu despre românii din diaspora: "N-au ce căuta pe liste"

În ultima sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie. 

Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie. 

 

Decizia Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial FĂRĂ paragraful legat de votul diasporei

Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email, o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituţională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului şi Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ''erori materiale'' din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a înregistrat plângerea penală, iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brînză: „Sunt îngrijorat de declaraţiile deputatului Meunier cu privire la expulzarea românilor din UE”

Înjunghiată de soţ la Siracusa