in

Brînză: „Sunt îngrijorat de declaraţiile deputatului Meunier cu privire la expulzarea românilor din UE”

"Sunt profund îngrijorat și, totodată, dezamăgit de declarația deputatului Philippe Meunier, secretar naţional al UMP pentru libertăţi publice, care propune modificarea legilor europene astfel încât să se creeze cadrul necesar expulzării românilor care nu dovedesc existenta mijloacelor financiare pentru intretinere", se arată într-un comunicat al deputatului William Brînză.

 

Un deputat francez cere expulzarea din UE a “românilor fără resurse”

Potrivit lui Brînză, Meunier "este într-o eroare gravă care donotă lipsa cunoșterii legislației europene. România este stat european cu drepturi depline, care nu pot fi limitate sau modificate în baza unor astfel de solicitări neavizate și aflate în neconcordanță cu normele europene".

Parlamentarul român îl sfătuieşte pe omologul său francez "să se informeze asupra prevederilor Tratatului de Aderare și să își ceară scuze public pentru jignirea adusă cetățenilor români, cetățeni europeni, asemeni celor francezi".

Totodată, Brînză anunţă că a luat legătura cu reprezentanții Ambasadei Franței la București: "în calitate de președinte al Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, am solicitat de urgență o întrevedere cu Philippe GUSTIN, ambasadorul Franței la București, în vederea clarificării acestei declarații iresponsabile care nu trebuie să umbrească relațiile tradiționale de prietenie româno-franceză".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Războiul roşiilor” în Puglia: un primar se plânge de concurenţa neloială a comunitarilor

Românii din străinătate fac parte din cvorum: Erata CCR este legală