in

Se anunță ZONA ROȘIE națională de Paști, blocaj în toată Italia în perioada 3 – 5 aprilie

Urmează un decret cu privire la noile măsuri, care va agrava restricțiile în Italia.

De Paști și a doua zi de Paști, toată Italia va fi zona roșie. Măsura va fi luată în perioada 3 – 5 aprilie pentru toate regiunile. Aceasta este intenția guvernului, după întâlnirea cu regiunile și organismele locale, scrie Il Messaggero.

Printre măsurile restrictive prezentate de Speranza se numără cea care, în următoarele săptămâni (15 martie – 6 aprilie), zonele galbene sunt aduse la portocaliu și intrarea în zona roșie va fi mai rapidă: toate regiunile care au săptămânal 250/100 mii vor fi plasate în zona cu cele mai severe măsuri prin instrumentul ordonanțelor ministrului sănătății. Carantina nocturnă rămâne neschimbată: rămâneți acasă între orele 22:00 și 05:00.

Pentru blocarea răspândirii variantei englezești, o ipoteză de lucru ar fi ca regiunile aflate încă în zona galbenă să treacă în portocaliu, în perioada acoperită de viitorul decret. 7

Noile măsuri restrictive anticovide examinate de guvern vor fi valabile în perioada 15 martie – 6 aprilie pe baza unui decret de lege cu autoritățile locale. „Imediat după această ședință va exista un Consiliu de Miniștri, în care va fi aprobat un decret-lege, și nu un Dpcm, pentru noi măsuri anti-Covid. Premierul Draghi și acest guvern consideră că este important să se implice Parlamentul și să se confrunte cu toate forțele politice. Noua prevedere, după toate probabilitățile, va intra în vigoare de luni, 15 martie ”, a declarat ministrul Mariastella Gelmini

Dar ce se va schimba odată cu noile măsuri? De exemplu, nu mai este permisă mutarea în case private pentru a vizita prieteni și rude (nici măcar o dată pe zi). Nu numai că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat până acum, în zona roșie se închid și frizerii, coaforii și toate activitățile care se ocupă de îngrijirea personală. În ceea ce privește restaurantele, măsurile sunt cele care sunt acum cunoscute. Sunt închise toată ziua, cu excepția livrărilor la domiciliu sau de luat la pachet (până la 18:00 pentru baruri, până la 22:00 pentru restaurante). În plus, chiar și în zona roșie, poți desfășura activități motorii individual, dar numai în aer liber, lângă casa ta și cu obligația de a purta o mască.

În zona roșie toate activitățile didactice prezente sunt suspendate.

În zona roșie, aproape toate magazinele rămân închise. Piețele sunt închise, cu excepția activităților care vizează vânzarea de produse alimentare, produse agricole și horticole numai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Două zboruri noi de pe 28 martie de la Milano, prețul biletelor începe de la 5 lei

carte de identitate electonica

Românii vor avea carduri electronice de identitate. Care sunt restricţiile pentru cei care nu acceptă „buletinul cu cip”