in

Silvio Berlusconi despre migranții ilegali: ”Nu au nicio posibilitate să obţină un loc de muncă stabil în Italia”

Migranţii ilegali care au ajuns în Italia în ultimii ani sunt infractori deoarece ”nu au nicio posibilitate să obţină un loc de muncă stabil”, a sugerat fostul premier italian Silvio Berlusconi într-un interviu apărut luni, relatează DPA, citată de Agerpres.

”Potrivit celor mai conservatoare estimări, în Italia există 500.000 de migranţi ilegali, care au sosit în ultimii ani şi care au fost toleraţi de guvernele de stânga”, a declarat Berlusconi pentru ziarul Il Foglio.

”Aceşti oameni nu au nicio posibilitate de a avea o slujbă stabilă, de aceea pentru a supravieţui sunt nevoiţi să încalce legea. Asta înseamnă muncă nedeclarată, prostituţie, trafic de droguri, furturi etc. Cum să nu-ţi fie frică (de ei)?”, a întrebat el.

Începând cu prima jumătate a anului 2015, Italia a fost punctul principal de intrare în Europa al migranţilor proveniţi din Africa de Nord. Mulţi dintre aceştia doresc să ajungă în nordul Europei, însă introducerea unor controale la frontieră mai stricte au făcut ca acest lucru să fie din ce în ce mai greu de realizat.

Berlusconi, care face campanie pentru alegerile generale din 4 martie deşi nu poate să candideze din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală, a afirmat că ”teama (de migranţi) ar trebui abordată prin oprirea fluxului de noi sosiri (…) şi nu doar prin reducerea lor”.

Alianţa conservatoare a lui Berlusconi, ce include formaţiunea de extremă dreapta Liga Nordului şi Fraţii Italiei, este creditată cu o victorie la viitoarele alegeri legislative din Italia, cu aproximativ 35% din voturi. Analiştii spun că alianţa ar putea dispune de o majoritate parlamentară dacă va obţine cel puţin 40% din voturi la alegeri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brindisi, româncă evadată din arest domiciliar, surprinsă plimbându-se pe străzile localității

Austria a luat foc după ce s-a anunțat că primul copil născut în 2018 are părinți musulmani: ”Sper să moară în pătuț”