in

Șoc în Calabria, româncă înarmată, l-a luat ostatic pe bătrânul de 88 de ani asistat, Carabinierii au negociat toată noaptea

O româncă de 50 de ani s-a baricadat joi seară într-o casă din Santa Maria del Cedro, în provincia Cosenza, înarmată cu o pușcă și un cuțit, luându-l ostatic pe bătrânul în vârstă de 88 de ani pentru care lucrează ca îngrijitoare și amenințând că se va sinucide.

Cazul s-a rezolvat cu intervenția carabinierilor. Atât femeia, cât și bătrânul sunt în stare bună. Motivele care au dus-o pe femeie la gest nu sunt cunoscute. Casa este situată la mică distanță de secția de carabinieri.

Timp de multe ore, toată noaptea, militarii au încercat să negocieze. Martorii spun că au văzut-o pe femeie intrând și ieșind din balcon cu pușca și cuțitul în mână. Carabinierii au înconjurat zona și o ambulanță a ajuns și la fața locului. Abia în jurul orei 8.30 vineri dimineață situația s-a rezolvat.

Potrivit comunicatului carabinierilor, femeia înarmată un cuțit și o pușcă de calibru 12, deținută în mod regular de bătrân și care s-a dovedit că avea un glonț pe țeavă, a amenințat în mod repetat că va ucide persoana în vârstă și pe oricine s-ar fi apropiat de casă, apoi s-ar fi sinucis, fără a putea să indice motive reale din spatele acțiunii sale.

Carabinierii Secției Radiomobile din Compagnia di Scalea și a Stației Santa Maria del Cedro, au intervenit imediat în urma unui raport la 112, au procedat la circumscrierea zonei afectate cu îndepărtarea rezidenților și a curioșilor, activând contextual protocoalele operaționale prevăzute.

La fața locului au sosit imediat personalul militar din Departamentul Operațional al Comandamentului Provincial al Cosenza, inclusiv un negociator, special instruit pentru gestionarea situațiilor de criză, precum și două echipe SOS ale Batalionului 14 Calabria în eventualitatea unei descinderi, în cazul în care situația s-ar fi precipitat.

Activitatea unităților intervenite a avut drept scop imediat păstrarea siguranței tuturor persoanelor implicate în eveniment, dobândirea tuturor informațiilor utile și încercarea de a câștiga timp, în încercarea de a încuraja prin dialog o atenuare a emoțiilor intense ale momentului. Și pentru a putea dezamorsa situația de criză fără a apela la intervenții în forță, care ar fi putut expune viața ostaticului și a femeii în pericol.

Pe parcursul negocierii, un canal constant de dialog a fost, de asemenea, deschis cu personalul specializat din GIS, pentru a împărtăși orice evaluare utilă a situației actuale și a activității, ținând cont de starea mentală a femeii, condițiile de sănătate ale vârstnicului ostatic și conformația proprietății.

Negocierea, după un lung și dificil arc nocturn – în care s-au făcut și încercări de a intra în contact telefonic cu fiul femeii – a început să aibă primele efecte pozitive în jurul orei 06.30, când femeia, în timp ce continua să se opună eliberării bătrânului și predarea armei, a început să arate primele semne de ezitare. Înțelegând posibilitatea de a închide cazul fără alte evenimente care să-i agraveze poziția, femeia a decis să deschidă ușa casei, fiind imediat imobilizată de militarii care între timp reușiseră să intre, într-un cadru securitate, în casa scării a clădirii.

În acel moment, femeia de 50 de ani a fost asistată de 118 angajați prezenți la fața locului și, ulterior, a fost dusă la secția Santa Maria del Cedro, unde a fost declarată în arest pentru „răpire”, „ultraj la oficial public” și „amenințare” agravat ”, fiind pusă la dispoziția procurorilor.

În plus față de confiscarea puștii și a cuțitului de la femeie, carabinierii, în urma inspecției, au procedat la retragerea preventivă a celor trei puști și a 322 de cartușe de diferite calibre deținute de vârstnic.

Din aprecierile preliminare, acțiunile întreprinse de femeia de 50 de ani ar fi putut fi declanșate de o stare de stres psiho-fizic puternic, accentuată cu siguranță de urgența epidemiologică continuă în urma răspândirii COVID2.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

să se întoarcă în străinătate

Românii care au revenit în țară vor să se întoarcă în străinătate: «Aici nu am ce să fac. Nu am găsit de lucru, am trei copii de crescut»

Italia, studiu alarmant: 30% dintre tinerii vindecați de Covid-19 rămân cu probleme respiratorii cronice