in

Șoc în Italia, din octombrie prețul la curent crește cu 40%. Anunțul ministrului: „Aceste lucruri trebuie spuse”

În luna octombrie prețul energiei electrice din Italia va crete cu 40%, o povară grea pentru numeroase familii. Anunțul a fost făcut de un ministru al guvernului Draghi.

Ministrul Tranziției Ecologice, Roberto Cingolani, vorbind la Genova în cadrul unei conferințe organizate de CGIL, a spus că „trimestrul trecut factura la electricitate a crescut cu 20%, trimestrul următor crește cu 40%, aceste lucruri trebuie spuse, avem datoria a le înfrunta „, potrivit Sky TG24.

Cingolani a explicat că „se întâmplă pentru că crește prețul gazului la nivel internațional, se întâmplă pentru că crește și prețul CO2 produs”

„Dar tranziția ecologică nu se poate face în detrimentul grupurilor vulnerabile”, a spus ministrul.

„Dacă energia crește prea mult în costuri, afacerile noastre își pierd competitivitatea, iar cetățenii, în special cei cu venituri mici sau medii, se luptă în continuare să plătească pentru bunurile de bază precum electricitatea din casă.

Aceste lucruri trebuie luate în considerare deoarece sunt la fel de importante față de tranziția ecologică „

„Atâta timp cât am onoarea și onoarea de a ocupa această funcție”, a adăugat Cingolani, „voi face tot posibilul pentru ca cele două aspecte să nu fie niciodată separate.

Cele două lucruri trebuie să fi fost păstrate împreună. Trebuie să ne amintim că există un tradiție socială care trebuie să meargă mână în mână cu tranziția ecologică „

Prețurile la electricitate în Austria au explodat, plus 159% față de anul trecut

“Duminica cea mai scumpă” din istoria Spaniei. La cât a ajuns preţul electricităţii

Prețul energiei electrice explodează în Marea Britanie. Azi a fost stabilit un nou record

Preţul la energia electrică în Germania a trecut în premieră de 100 de euro pe MWh

Revolta consumatorilor

”Estimările sectorului de creștere a prețurilor ” sunt foarte alarmante, ceea ce face urgentă ” intervenția guvernului asupra impozitelor, tarifelor de sistem și dezvoltarea surselor regenerabile de energie ”, a solicitat asociația consumatorilor Federconsumatori.

”În cazul în care Guvernul nu intervine pentru a se calma, va avea repercusiuni dezastruoase pentru cetățeni, forțați nu numai să facă față creșterii facturilor lor, ci și creșterii generalizate a prețurilor datorită creșterii costurilor de producției și costurilor de transport ”, spune Federconsumatori.

În Italia se formează deja cozi la casele de amanet: ”Ai aur, îl amanetezi, îţi dau banii, apoi vii să îl răscumperi. Asta e tot”

O tendință care se traduce, în termeni direcți, printr-o creștere de +110 euro pe an pentru electricitate și +281 euro pe an pentru gaze.

Creșterile pentru o familie, în termeni anuali, potrivit asociației ar putea însuma în total +669,80 euro.

Pentru familiile care au dificultăți în a-și plăti facturile, guvernul vine în sprijinul lor cu un bonus socia, adică o reducere la electricitate, gaz, apă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
pacient mort

Pacientul trăieşte, dar spitalul l-a declarat mort. „M-au certat: «Cum domne, nu îți recunoști socrul?»”

catia greco candidat roma

Catia Greco, candidată la Municipiul XIII din Roma pe lista Lega Salvini: ”Candidez pentru a veni în sprijinul comunității din care fac parte”