in

Soția românului mort la muncă în sudul Italiei: “I-a pleznit inima” de oboseală (Video)

“Regret ziua când am plecat”- spune printre lacrimi Lidia Defta din Hunedoara, care a asistat neputincioasă la moartea soțului ei, cu care a muncit, cot la cot, pe o plantație, în sudul Italiei. Cazul Lidiei şi al soțului ei de doar 26 de ani, Ion – decedat după ce a muncit ca un sclav în Italia, a fost prezentat de Antena3, în cadrul unui reportaj transmis ieri, 23 iunie, la emisiunea „Observator”.

Soții Defta au hotărât să vină în Italia în luna martie, la muncă, după ce au rămas fără banii necesari pentru întreținerea celor două fete: cea mare de 3 ani, cea mică de un an jumătate. Au găsit un român care le-a promis un loc de muncă „sigur”, pe plantație, în Italia. Aici au devenit, practic, sclavi la un patron italian.

“Lucram de dimineață până seară, fără pauză, nici pentru a mânca sau bea. Zicea patronul  pierdem vremea dacă mâncăm.  Dacă patronului nu-i plăcea fața cuiva, după trei, patru ore îl dădea afară, fără plată, fără nimic. Patronul mai în vârstă zbiera într-una, mergea cu o bâtă în spate şi îi lovea pe cei care rămâneau mai în urmă”- povesteşte Lidia cele trei luni de coşmar la muncă, în Italia: 13 ore la plantatie pe zi, de dimineața până seara târziu.

Românii erau tratați ca sclavii şi insultați de către patroni: “E groaznic, călduri insuportabile, italianii ne fac gunoaie, bastarzi”- îşi aminteşte Lidia.

Până într-o zi, când inima lui Ion a cedat şi a murit în fața celorlalți muncitori şi a soției: “i-a plesnit inima şi i s-a umplut corpul de sânge”.

Lidiei i-a fost frică să lase corpul soțului fără supraveghere, de teamă ca patronul să nu-l incinereze. Câțiva români au ajutat-o cu bani, să-şi aducă soțul în țară, pentru înmormântare. Acum, Lidia le spune celor două fete că tatăl lor este în cer şi, de acolo, are grijă de ele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Febra joburilor de sezon în străinătate continuă

Căsătoria în Italia: tot ce trebuie să ştii despre împărțirea patrimoniului între soti