in

Străinii plătesc impozit pe venit în valoare de 6 miliarde de euro

Străinii care lucrează în Peninsulă aduc o contribuţie importantă economiei italiene: o dovedeşte şi un studiu recent realizat de Fundaţia Leone Moressa. Valoarea totală a impozitelor pe venit- aşa numitul IRPEF-  plătite de străini, ajunge la circa 6 miliarde de euro, adică 4,1 % din cifra totală.

Potrivit cifrelor date publicităţii de către organizaţia amintită, care a analizat date ale Ministerului de Finanţe cu privire la declaraţiile pe anul 2010, fiecare contribuabil imigrant a plătit, în medie, câte 2.810 euro.

Numărul străinilor care şi-au declarat veniturile este de 2,1 milioane, dar nu toţi dintre ei plătesc IRPEF, ci doar 64,9%, faţă de 75,5% printre italieni. Din străinii care plătesc IRPEF, cei mai numeroşi sunt in Lombardia (20,9%), Veneto (12,0%) şi Emilia Romagna (11,2%).

În regiuni precum Trentino-Alto Adige şi Friuli Venezia Giulia, din 10 persoane care plătesc impozitul pe venit,  una este imigrantă.

Contribuabilii născuţi în străinătate plătesc, însă, în medie, mai puţine taxe decît italienii: 2810 de euro pe contribuabil, faţă de 4865 de euro pentru un contribuabil născut în Italia. Explicaţia este simplă: tocmai pentru că înregistrează venituri mai mici.

„Străinii câştigă mai puţin decât italienii, de aceea nivelul taxelor este diferit, în linii mari, între străini şi italieni. Cei mai mulţi dintre străini lucrează ca angajaţi, iar mulţi dintre ei la negru. Nivelul contribuţiei străinilor ar fi şi mai ridicat dacă cei care lucrează la negru ar ieşi la suprafaţă, integrându-se, chiar şi prin plata taxelor, în societate italiană”- au declarat cercetătorii de la Fundaţia Moressa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liberalii anunţă înfiinţarea PNL Diaspora. În Italia există deja două filiale!

VIDEO/ Elena, ucisă pentru că a refuzat să-şi sărute agresorul