in

Suceava dedică o lună întreagă DIASPOREI: ”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor”

Luna Diasporei va debuta pe data de 1 august și va cuprinde evenimente pe tot parcursul lunii august, a anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor, cum am făcut și anul trecut. Vom avea mai multe întâlniri cu diaspora, precum cea de pe 6 august, la Muzeul Satului Bucovinean. Îi vom invita la toate evenimentele, cum ar fi la expoziția ”Ștefan cel Mare” din 14 august de la Muzeul de Istorie. Pe 15 august vom avea un spectacol dedicat diasporei. Tot pe 15 august avem la Moldovița Festivalul minorităților, apoi Festivalul Medieval de la Suceava din perioada 17-20 august”, a spus președintele Consiliului Județean.

Legat de Festivalul Medieval, Flutur a declarat că se dorește ”lărgirea” lui, adică să devină internațional.

”Vrem să aducem trupe din afară și să-i dăm o dimensiune internațională, pentru că devine cel mai mare festival medieval din țară. Am avut discuții cu primarul Ion Lungu și cu cei de la circulație pentru fluidizarea traficului în zona Cetății de Scaun a Sucevei în perioada Festivalului Medieval”, a mai spus Flutur pentru Monitorul de Suceava.


Iată programul complet al lunii august, declarată la Suceava ”Luna Diasporei”:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei zile românești la Fonte Nuova – Roma, zeci de români și italieni prinși în horă românească în Piața Nassyria

Roma, război între ambulanții români la Anagnina: ”Pleacă de pe locul meu!”