in

Trei zile românești la Fonte Nuova – Roma, zeci de români și italieni prinși în horă românească în Piața Nassyria

Tradițiile și obiceiurile românești au fost promovate în perioada  22 – 24 iulie 2017 la Roma, Italia. Timp de trei zile, în Piața Nassyria – Fonte Nuova – Roma a avut loc o expoziție de obiecte tradiționale și produse culinare cu specific românesc.

În data de 23 iulie 2017, Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Gabriel Dorobanțu, Ilie Caraș, Viorel Strâmbeanu, Elena Lazăr, Lidia Bolfosu, Dorin Bercuci, Elena Beninati, Ansamblul Folcloric Altărașul și Fabio și Silvia Coladarci au adus de acasă, din România, valorile culturale și tradițiile românești în cadrul unui concert extraordinar de muzică tradițională românească.

Români stabiliți în Italia, turiști aflați în zonă, dar și italieni s-au prins într-o horă românească în Piața Nassyria – Fonte Nuova – Roma, Italia. Artiștii au coborât de pe scenă și au dansat alături de spectatori, bucurând inima şi sufletul românilor din Roma.

Proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții” a fost organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români.

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident grav pe o autostradă din Ungaria, microbuz plin cu români lovit de un TIR: 3 morți și 6 răniți grav

Suceava dedică o lună întreagă DIASPOREI: ”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor”