in

Suntem în finala de la Torino -Eurovision 2022. Cine este WRS, reprezentantul României

Suntem în finala de la Torino -Eurovision 2022. Cine este WRS, reprezentantul României. Reprezentantul României la concursul Eurovision 2022 – WRS, cu piesa „Llamame” – s-a calificat joi în finala competiției muzicale, care va avea loc sâmbătă, la Torino, în Italia.

România a concurat joi seară în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, numărându-se apoi printre țările votate să meargă mai departe în marea finală.

Doar zece dintre concurenții din fiecare semifinală merg mai departe în finală.

Joi seară, s-au calificat concurenții din Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, România și Serbia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Suntem în finala de la Torino -Eurovision 2022

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania au decis, alături de juriile de specialitate (al cărui vot contează 50%), cine va merge în Marea Finală. Juriul a deliberat după prestațiile artiștilor dintr-o repetiție oficială desfășurată miercuri.

La semifinala de joi seară fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) au putut vota Llamame de până la 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv, anunță TVR.ro

WRS reprezintă România la Eurovision 2022 cu piesa „Llámame”

România a intrat în concurs joi, 12 mai, în cea de-a doua semifinală a Eurovision 2022, având poziția 13 în concurs. Cel care reprezintă țara noastră este WRS, cu piesa „Llamame”, după ce artistul a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Cea mai recentă piesă a lui wrs, „”Amore” feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua.

Totodată, piesa „Tsunami” a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance), potrivit TVR.

Ce cote are România la casele de Pariuri / Cine este marea favorită

Conform datelor centralizate de Eurovision World de la 17 mari case de pariuri, România este cotată printre ultimele, cu sub 1% șanse să câștige trofeul.

Ucraina este favorita detașată la casele de pariuri, cu 53% șanse de câștig conform cotațiilor de la pariuri.

Ucraina va participa la Eurovision Song Contest 2022 cu melodia „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Jumătate dintre români au vrut să emigreze, după izbucnirea războiului în Ucraina

bani trimisi romani italia

Românii din Italia au trimis mai puțini bani acasă față de anii trecuți, scăderi ale remitențelor cu 8,5%.