in

TAROM are tarife și pierderi exorbitante, în loc să profite de numărul mare de români din diaspora. INTERPELARE PARLAMENTARĂ

TAROM are tarife și pierderi exorbitante, în loc să profite de numărul mare de români din diaspora. INTERPELARE PARLAMENTARĂ.

Deputatul PNL de diaspora, Valentin-Ilie FĂGĂRĂŞIAN a depus o interpelare în Parlament, adresată Ministrului transporturilor și infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU intitulatăNecesitatea revizuirii politicii tarifare și a rutelor pentru compania Tarom S.A.

În expunerea interpelării, Făgărășian arată că milioane de români circulă din străinătate în țară mai ales în această perioadă și apelează la alte companii tocmai pentru ca TAROM practică prețuri uriașe. Deși compania are pierderi pe măsură, nu-și revizuiește politica tarifelor, adaptându-se condițiilor actuale.

Cum justifică managementul companiei aeriene Tarom nivelul exorbitant al tarifelor, chiar și pentru cursele interne sau pentru destinații în spațiul Uniunii Europene?”, îl întreabă deputatul Făgărășian pe ministrul Transporturilor.

Reprezentarea corectă în Parlament a românilor din străinătate, proiect de lege al deputatului PNL de diaspora Valentin Făgărășian

TAROM are tarife și pierderi exorbitante

Iată interpelarea completă:

Stimate domnule ministru,

Cetățenii românii plecați la muncă în străinătate reprezintă cea mai importantă categorie de călători pentru companiile aeriene care operează pe aeroporturile din România. Diversificarea companiilor aeriene pe piața acestui tip de servicii din România a determinat fluxuri uriașe de pasageri, astfel încât unele aeroporturi (București-Otopeni, Cluj Napoca) fac cu mare dificultate față fluxului mare de călători.

Din păcate, deși statul român a finanțat constant pierderile și presupusele procese de restructurare la compania Tarom S.A., dintr-o simplă analiză a tarifelor se poate observa că oferta este cel mai slab competitivă dintre toți operatorii din piață, prețurile practicate fiind și de peste 4 ori mai mari decât la alte companii. Chiar dacă românii ar fi tentați să utilizeze serviciile companiei naționale, prețurile prohibitive îi obligă să se reorienteze către alte companii aeriene.

În condițiile în care compania națională Tarom S.A. demarează un nou proces de restructurare și eficientizare, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Cum justifică managementul companiei aeriene Tarom nivelul exorbitant al tarifelor, chiar și pentru cursele interne sau pentru destinații în spațiul Uniunii Europene?
  • Care a fost gradul mediu de ocupare al aeronavelor Tarom în anul 2021 și în primul semestru din anul 2022?
  • Ce măsuri de rentabilizare și eficientizare a companiei aveți în vedere, în condițiile în care un număr important de cetățeni români ar utiliza serviciile Tarom dacă tarifele practicate de companie ar fi competitive cu oferte similare din piață?
  • Ce măsuri/investiții aveți în vedere pentru aeroporturile din București și Cluj Napoca, astfel încât capacitatea aerogărilor să crească și timpii de așteptare pentru îmbarcare să fie reduși?
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
fura bancomate

Italia, asistentă română prinsă că fura cardurile bolnavilor și chiar ale persoanelor decedate, apoi făcea cumpărături cu ele

angajați dați afară din consulate

Revoltă în MAE, consulatele rămân fără personalul esențial. Cei mai afectați vor fi românii din diaspora