in

“Taxa pe pârloagă”- românii din diaspora, vizaţi de guvern

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat miercuri, 20 februarie, autorităţile intenţionează introducă un impozit pe terenurile agricole nelucrate"Sunt foarte multe persoane care locuiesc în străinătate şi care deţin terenuri nelucrate în România", a spus Chiţoiu, citat de publicaţia Gândul.

În România există aproximativ 1,3 milioane de hectare de terenuri nelucrate, din totalul de 14,7 milioane de hectare de terenuri arabile şi păşuni, potrivit statisticilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Deşi autorităţile din România au luat în discuţie în mai multe rânduri introducerea unei aşa-numite „taxe pe pârloagă”, măsura nu a fost pusă în practică. Un proiect de act normativ elaborat în 2012 de Ministerul Agriculturii prevedea că cei care au terenuri pe care nu le lucrează riscă amenzi de 400 de lei.

Un proiect de act normativ din 2011 prevedea că cei care nu îşi lucrează terenurile riscau să fie amendaţi cu 200 de lei/hectar pentru primul an în care îşi vor lăsa terenul în paragină, 300 de lei/hectar pentru al doilea an şi 400 de lei/hectar începând cu al treilea an consecutiv în care vor încălca această lege.

Integral pe Gândul

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Foaie verde diamante, grea e viaţa de badante”- poezie despre greutăţile meseriei de îngrijitoare

Exodul continuă. Ţările nordice şi Germania, statele în care românii doresc să muncească