in

Toţi românii care vor ajunge la Roma cu autocare vor fi TESTAȚI LA BORDUL AUTOVEHICULELOR, ordonanța intră azi în vigoare

În Italia, toţi românii care vor ajunge la Roma cu autocare vor fi testaţi la bordul autovehiculelor, chiar dacă vor fi obligaţi să intre în carantină. Astăzi intră în vigoare o ordonanţă în acest sens, în regiunea Lazio, a transmis Elena Postelnicu, corespondenta rador.ro la Roma.

Pe lângă măsura izolării la domiciliu a tuturor cetățenilor care sosesc din România, fiecare regiune în parte este liberă să aprobe alte reguli de prevenție, dacă este necesar. În Lazio, consilierul pe probleme de sănătate, Alessio d’Amato, a anunțat că, potrivit unei ordonanțe regionale, toate persoanele care se întorc din țara noastră în autocare vor fi testate pentru coronavirus.

Prioritatea noastră este să apărăm Roma şi Lazio”, a explicat d’Amato. Testele vor fi efectuate direct la bordul autocarelor, călătorii putând să coboare abia după aceea.

Există însă numeroase microbuze care vin dinspre România cu pachete, dar și cu pasageri pe care îi lasă în afara autogărilor și care, prin urmare, ies de sub controlul autorităților sanitare italiene.

La Roma, îngrijorarea a crescut după ce două românce au rezultat pozitive în urma testelor efectuate în autogara Tiburtina, după o călătorie de 24 de ore cu un autocar pe traseul Bacău-Roma.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Marche, bătrânul de 89 de ani a intrat dezbrăcat în patul badantei românce: a încercat să o violeze în toiul nopții

În urma restricțiilor pentru români, Blue Air ANULEAZĂ 64 de zboruri România – Italia și România – Cipru