in

Tragedia Corinei Toma, “eroina” de la Treviso

Moartea Corinei Toma, românca de 54 de ani care a salvat-o pe bătrâna de care avea grijă, sacrificându-şi propria viaţă, a fost trecută cu vederea de presa din Peninsulă.

Corina Toma a încetat din viaţă pe 10 noiembrie. A lăsat singură pe lume o mamă bătrână, care a venit să o viziteze în timpul agoniei, la spitalul Ca’Foncello din Treviso. Peste o săptămână, corpul neînsufleţit al Corinei va ajunge în România, la Bacău, locul de baştină al româncei.

Corina Toma, îngrijitoarea eroină de la Treviso, a murit

Cei care au cunoscut-o pe Corina spun că era o femeie bună şi cinstită: “Era o persoană extraordinară: onestă, bună şi dispusă mereu să-i ajute pe cei din jur”, a povestit despre ea Cristina, una din cititoarele Gazetei, care o cunoştea şi ştie că singura rudă în viaţă a Corinei e mama ei, în vârstă de 85 de ani. “Nu era măritată şi nu avea copii. A fost ucisă pe trecerea de pietoni, de o femeie care conducea cu piciorul pe accelerator, în timp ce trimitea mesaje pe telefon. Sunt slabe speranţe să se facă justiţie!”

Am reuşit să luăm legătura cu o prietenă de familie a Corinei, Marina Banya, care locuieşte în Franţa şi a aflat despre tragedie din presă. Ea ne-a povestit că un frate vitreg al Corinei a murit în urmă cu trei ani, tot în Italia, unde venise să muncească:

“Am cunoscut-o pe Corina acum aproape trei ani, când l-a adus din Italia pe fratele ei. La nici 10 luni, a murit şi un al doilea frate vitreg. Atâtea nenorociri într-o familie, în mai puţin de trei ani!”

Singura fotografie pe care o avem cu Corina Toma este chiar de la înmormântarea fratelui ei, decedat tot în Italia.

Marina Banya ne-e povestit şi ultimele săptămâni din viaţa Corinei: “O vizitau mereu două asistente românce, care o ţineau la curent şi pe mama ei, care a putut veni să o vadă doar pentru o săptămână”.

Corina Toma, badante eroină

Ştirea despre gestul româncei i-a impresionat atât pe cei care au cunoscut-o, cât şi pe alte românce care muncesc în Peninsulă.

“În sfârşit, o ştire despre o badantă româncă ce a făcut un lucru bun. Câte trebuie încă să murim sau să ne îmbolnăvim, ca să schimbăm părerea italienilor? Oricum şi orice am face noi, pentru ei suntem nimic, cum îmi spunea cu câteva zile în urmă o persoană la supermarket!”- a comentat Luminiţa V., care lucrează la Roma.

Corpul neînsufleţit al Corinei va fi dus în ţară în cursul săptămânii viitoare şi va fi înmormântat lângă cel al fratelui ei, decedat şi el în Italia, unde venise pentru a-şi asigura o viaţă mai bună.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Expoziţie cu icoane făcătoare de minuni la Roma

Artiştii cântă pentru voturi. Politicienii scot din buzunar chiar şi 15.000 euro