in

Artiştii cântă pentru voturi. Politicienii scot din buzunar chiar şi 15.000 euro

Campania electorală în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie este un prilej pentru artiştii români să îşi îngroaşe conturile considerabil.

Majoritatea cântăreţilor acceptă să performeze pentru oamenii politici, iar onorariile pentru prestaţiile lor sunt modificate considerabil. Astfel, reprezentaţiile artiştilor români oscilează, în funcţie de notorietate şi de aprecierea oamenilor, între 1.500 şi 15.000 de euro, chiar dacă, în mod normal, tarifele percepute sunt mult mai mici.

Vedetele profită din plin de campania electorală şi vor să bifeze cât mai multe concerte la suprapreţ. Cei mai mulţi artişti au mărit tariful, dar acest lucru nu i-a deranjat, se pare, pe politicienii care vor să adune cât mai multe voturi din partea tinerilor. Cu toate că nu refuză pe nimeni, în funcţie de disponibilitate, cântăreţii nu acceptă să lanseze pe scenă mesaje în sprijinul candidatului care îi plăteşte sau să poarte fularele partidului. Nu sunt de acord pentru că nu vor să se pună rău cu nimeni. Sunt sute de oraşe în ţară şi, pentru ei, niciun candidat nu trebuie ratat.

Horia Brenciu – 15.000 euro

Cel mai scump artist român este Horia Brenciu, care cere 15.000 de euro, transport şi 10 camere de hotel în schimbul unui spectacol de-al său. Artistul se deplasează cu tot band-ul şi nu refuză pe nimeni, bineînţele, în fucţie de disponibilitate. Mai mult, cunoscut ca fiind un tip carismatic, Brenciu îl include în show-ul său şi pe candatul politic, care apare pe scenă şi se transformă el însuşi într-un star pop.

Voltaj – 8.500 euro

Onorariul trupei Voltaj este de 8.500 de euro, plus alte cheltuieli legate de cazare şi de transport. Practic, Călin Goia şi colegii săi ştiu exact că politicienii sunt dispuşi să scoată oricât din buzunar. „Onorariul formaţiei este de 8.500 de euro la care se adauga cheltuieli cu transport, cazare şi masă pentru 10 persoane”, a precizat impresarul trupei. Chiar dacă alţi artişti percep preţuri mai mici, aceştia nu se plâng de contracte.

Smiley – 8.000 euro

Evaluându-şi ofertele şi ştiind că este un cântăreţ bine cotat şi dorit la astfel de manifestări, Smiley a profitat de situaţie şi şi-a mărit tariful de aproape trei ori. Dacă în mod firesc cere 3.500 de euro, politicienii trebuie să scoată din buzunar 8.000. Acesta mai adaugă 3 lei pe kilometrul parcurs şi şase camere duble de hotel, echipa lui numarând 12 persoane. Smiley este unul dintre puţinii artişti care îi taxează atât de aspru pe oamenii politici.

Clejanii – 5.000 euro

Viorica şi Ioniţă din Clejani, împreună cu taraful lor, cer pentru o cântare electorală suma de 5.000 de euro, însă preţul poate fi negociat. De asemenea, candidatul politic trebuie să asigure transportul şi cazarea artiştilor. „Onorariul nostru e 5.000 de euro si cazare asigurata pentru 15 persoane. Transportul este de 50 centi pe km”, a spus Ioniţă din Clejani, care este şi impresarul tarafului.

Andreea Bănică – 3.300 euro

Spre comparaţie cu Horia Brenciu, Smiley sau Voltaj, frumoasa Andreea Bănică, care este extrem de apreciată de tinerii din toată ţara, nu cere în campania electorală decât 3.300 de euro, la fel ca pentru orice spectacol de mică anvergură din mall-uri, în aer liber sau la petrecerile private. De asemenea, nu cere cazare, pentru că pleacă imediat după spectacol, şi nici taxă suplimentară pentru transport.

Alex Velea – 2.500 euro

Tariful perceput de Alex Velea pentru spectacolele din timpul campaniei electorale este dintre cele mai mici. Politicienii care îl vor alături la manifestările lor trebuie să scoată din buzunar 2.500 de euro. Pe lângă onorariul stabilit pentru cântări, artistul mai cere 1,8 lei pe kilometrul parcurs şi patru camere duble la hotel, în funcţie de oraşul în care face deplasarea şi de numărul de dansatori care îl însoţesc.

CRBL – 2.200 euro

Nici CRBL nu se aruncă la bani. 2.200 de euro cere el pentru a cânta în scopuri electorale, doar 1,5 lei pe kilometrul parcurs şi trei camere duble pentru el şi dansatorii lui. Din păcate pentru el, a fost “renegat” de Victor Ponta, care candidează în Târgu Jiu, din cauza unei fotografii ofensatoare cu sculptura “Coloana Infinitului”. De asemenea, probabil că nici Dan Diaconescu nu va apela la serviciile sale.

Mihai Trăistariu – 1.500 euro

Mihai Traistariu se numără şi el printre cei mai solicitaţi cântăreţi în campania pentru alegerile parlamentare, poate şi datorită preţului relativ mic. Acesta percepe un tarif standard de 1.500 de euro pe concert, dar este dispus să negocieze. În ceea ce priveşte forţele politice dornice să se promoveze prin intermediul lui Trăistariu, cântăreţul a spus că a fost contactat de USL, ARD, dar şi de PPDD.

Gyuri Pascu nu cântă pentru niciun politician

“În viaţa mea nu am participat la spectacole electorale de nicio parte, nici de opoziţie, nici de putere. Am pierdut mulţi bani, e drept, dar am vrut să rămân aşa în mijloc, să nu fiu cu nimeni. Sincer, poate că la un moment dat aş fi ales să mă duc la un concert dacă măcar una din părţi m-ar fi reprezentat în inimă, sufleteşte. La noi, stânga cu dreapta se aliază până trec de alegeri. Faceţi ceva să mergeţi pe un drum şi să fie politica în slujba cetăţeanului, nu fiecare în slujba lui şi a buzunarului lui. Asta-i o durere la inima mea. Eu nu sunt nici muritor de foame, nici bogat, dar sincer această mizerie de 20 de ani. Niciun politician nu are coloană vertebrală. Nici nu cred că merg la vot”, a declarat, pentru evz.ro, Ioan Gyuri Pascu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedia Corinei Toma, “eroina” de la Treviso

„Atenţie, străini mizerabili…”- Ameninţări rasiste pe Palatul Comunal din Arezzo