in

Tragedie la muncă în Sardegna, muncitor român de 39 de ani strivit de un utilaj

Este al treilea român care moare la muncă în Italia, în numai câteva zile. Tragedie la muncă pe 11 septembrie în Sardinia, la firma Portovesme srl, în zona industrială din Portoscuso (provincia Sulcis): victima este un muncitor român de 39 de ani, Stan Florin, rezident la Siracusa. Bărbatul era angajatul unei firme externe de servicii ecologice, Taccollini, cu sediu în provincia Bergamo. În curând ar fi trebuit să devină tată.

Carabinierii din Iglesias au început o anchetă.

Bărbatul manevra împreună cu câțiva colegi un elevator care transporta un rezervor cu o mie de litri de apă. O operațiune de rutină, deja efectuată alte dăți. Pe timpul operațiunilor muncitorul a fost strivit între cisternă și un zid.

Colegii de muncă au dat imediat alarma. Starea sa a părut imediat deosebit de gravă echipei medicale a firmei, venită imediat la fața locului. Însă pentru muncitor nu a mai fost nimic de făcut. Au sosit și carabinierii și inspectorii de la ASL.

Sindicatul firmei a emis un comunicat privind tragicul accident.

«Astăzi 11 septembrie 2017, în jurul orei 8.10, în urma unui apel urgent la infirmerie, am fost anunțați privind un accident de muncă, întâmplat în zona bazinelor din parcul sudic al stabilimentului – se citește în notă. Fugind repede la fața locului, cu personalul medical al Portovesme s.r.l., care a intervenit cu promptitudine, am constatat din păcate că un coleg de muncă, prăbușit la pământ, nu dădea semne de viață. În ciuda intervenției prompte din partea personalului medical al fabricii, care a încercat să-l reanimeze, medicii i-au constat decesul.

Dinamica accidentului nu este încă clară și așteptăm răspunsuri din partea autorităților competente. Colegul desfășura o activitate de purificare a noroaielor încredințată unei firme din Bergamo specializată în sector».

«În urma primelor cercetări – adaugă sindicatul – ar rezulta că acest coleg asista de la sol pentru a da indicații de manevră la o mutare de produs lichid  între rezervoare prin utilizarea unui elevator. Pe moment nu este clar dacă se poate să fi fost lovit de vehicul. Așteptăm informații mai precise pe care le vom comunica.

Sindicatul și toți lucrătorii care lucrează în interiorul stabilimentului, îndurerați de cele întâmplate – încheie nota –, își  exprimă solidaritatea rudelor colegului dispărut».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mă doare-n cot de voi, românii din Diaspora, care m-ați ales!

Concursul Miss Italia 2017 și-a încununat regina: Alice Rachele Arlanch