in

Mă doare-n cot de voi, românii din Diaspora, care m-ați ales!

Cât de indiferent poți fi față de alegătorii din circumscripția ta, ca după un an de zile să nu ai nici măcar o interpelare legată de românii din diaspora, cei care ți-au dat încrederea că le vei apăra drepturile? Cât de nepăsător poți fi să nu reacționezi niciodată la numeroasele episoade de rasism, xenofobie sau exploatare la care au fost supuși românii din Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie, deși ai fost ales de ei? Cât de lipsit de orice urmă de responsabilitate poti fi să nu propui nici măcar o lege pentru românii din diaspora, cei care au făcut sute de km până la secția de vot ca să pună ștampila pe numele tău? Cât de liniștit dormi știind că pentru colegiul tău din diaspora, doar de la începutul anului, s-au cheltuit UN SFERT DE MILION DE EURO, iar tu nu ai făcut nimic pentru banii ăștia?

Întrebările sunt adresate în primul rând deputaților de diaspora Mihai Voicu (PNL) și Daniel Popescu (USR) care, de la începutul mandatului, NU AU FĂCUT NIMIC  pentru românii din diaspora, deși au încasat salariul și toate fondurile puse la dispoziție. Nu că ceilalți s-au dat de ceasul morții sau ar fi schimbat ceva. E drept, unii trimit constant comunicate, au propuneri legislative, mai mult sau mai puțin importante, mai participă pe la ședințele comisiei, mai fac câte o vizită în comunitățile de români sau mai fac câte o interpelare. Dar, activitatea lor, în general, nu justifică peste 250.000 de euro cheltuiți de la începutul anului.

Revenind la deputații Voicu și Popescu, acești ”fannulloni” (leneși, ignoranți, care nu fac nimic – din it., n.r.) ai diasporei, pe care i-am intervievat înainte de alegeri, în campania electorală, iată câteva dintre declarațiile pe care le-au făcut la momentul respectiv:

Mihai Voicu (PNL):

”Am de gând, dacă voi primi încrederea românilor din străinătate, să îi reprezint cu toată puterea şi priceperea mea pe întreaga durată a mandatului”.

 

 

 

 

Daniel Popescu (USR):

”Am intrat în politică pentru că îmi pasă de românii de peste hotare și de familiile noastre din țară. Îmi pasă de cei peste 65 de miliarde de euro pe care i-am investit colectiv în România până în 2015.

Vreau ca noi să avem parte de reprezentarea pe care o merităm, vreau ca pe agenda diasporei și viitorilor parlamentari din diaspora să fie proiectele, nu politica

Îmi doresc foarte mult să candidez şi să câştigăm cât mai multe locuri în Parlament în circumscripţia 43 pentru Diaspora. Sunt mai mult decât pregătit pentru această responsabilitate şi ar fi o onoare să mi se acorde oportunitatea de a aduce pe scenă politică un suflu nou, integru şi capabil.”

Chiar nu există o modalitate de a fi amendați? Chiar nu se poate cere socoteală unor asemenea personaje? Chiar nu se poate face nimic cu acești trântori?

Andi Rădiu

Agenția de presă Diaspora Azi – APDA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Genoa, pensionari italieni, i-au furat rucsacul unui muncitor român la un supermarket

Tragedie la muncă în Sardegna, muncitor român de 39 de ani strivit de un utilaj