in

Traian Băsescu participă la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a Italiei

Preşedintele Traian Băsescu se află astăzi, 2 iunie, la Roma, pentru a participa la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 150 de ani de unitate naţională a Italiei.

La evenimentul de la Roma au fost invitaţi preşedinţi ai statelor membre UE, membri ai grupului G 20, precum şi preşedinţi ai unor ţări în care există o mare emigraţie italiană, cum ar fi Statele Unite ale Americii şi Canada, dar şi din America Latină.

Au fost invitate, de asemenea, alte ţări cu care Italia are relaţii bilaterale solide.

Pentru aceste ceremonii şi-au confirmat prezenţa peste 42 de şefi de stat, din 83 de ţări participante. Între aceştia, preşedinţi ai ţărilor membre ale Uniunii Europene, preşedintele Federaţiei Ruse, preşedintele Turciei, al Israelului, al Autorităţii Naţionale Palestiniene, Regele Spaniei. La parada militară, Forţele Armate Române vor fi reprezentate de o Gardă a Drapelului Naţional formată din 4 militari, inclusiv comandantul Gărzii – colonelul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În data de 2 iunie, Italia sărbătoreşte 65 de ani de la Referendumul prin care, în anul 1946, s-a născut Republica Italiană. Manifestările din acest an corespund cu cele legate de împlinirea a 150 de ani de unitate naţională a Italiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Evenimentul cultural Romania Mon Amour, editia a doua

Creştinii sărbătoresc Înălţarea Domnului