in

TV- Până pe 31 ianuarie se plăteşte taxa Rai

Până la sfârşitul lunii ianuarie, se poate plăti „taxa Rai” (il canone RAI), care trebuie achitată de fiecare  persoană care deţine un televizor, chiar dacă îl utilizează sau nu se uită la canalele televiziunii publice din Peninsulă. In 2011, taxa este de 110,50 euro, la care se adaugă dobânzi dacă se plăteşte în rate sau cu întârziate.

Taxa este unică şi acoperă toate televizoarele din casa persoanei care o achită, chiar dacă dispozitivele aparţin şi altor membri ai familiei. Mai multe informaţii pe site-ul www.abbonamenti.rai.it.

Taxa Rai este de mult o sursă de controverse. Prin ea se finanţează serviciul public de televiziune, care are ca sursă de venit şi publicitatea, dar programele nu sunt întotdeauna în conformitate cu un profil de televiziune naţională. Emisiunile sunt din ce în ce mai asemănătoare cu cele difuzate de posturile private, gratuite sau în abonament, şi, adesea, calitatea este slabă- susţin cei care critică taxa. Tocmai de aceea, „il canone RAI” este obiectul celor mai des întânite evaziuni fiscale din Italia. Cine nu o plăteşte, riscă, însă, o amendă de peste cinci sute de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

20 de ore întârziere: “odiseea” pasagerilor Roma- Bacău

Aderarea la Schengen, blocată