in

Un nou record al şomajului în Italia / Renzi: „Şomajul este la 12,9%. Cifră halucinantă”

Nou record pentru şomajul din Italia. În ianuarie rata şomajului a urcat la 12,9%, în creştere cu 0,2% faţă de decembrie şi cu 1,1% pe bază anuală. Este nivelul cel mai ridicat de şomaj din 1977. În Europa, în schimb, procentul rămâne la 12%.

Premierul Matteo Renzi a scris pe Twitter: „Şomajul este la 12,9%. Cifră halucinantă, cea mai mare din ultimii 35 de ani. Iată de ce prima prevedere va fi Jobs Act”.

Numărul şomerilor italieni, potrivit datelor difuzate de Istat, depăşeşte 3,3 milioane.

Privind la rata de şomaj a tinerilor, pentru categoria 15 şi 24 de ani, în ianuarie a fost echivalentul a 42,4%. Şi aici este cifra cea mai ridicată din 1977. Numărul tinerilor în căutarea unui loc de muncă este de 690.000.

Potrivit Istat, anul trecut şi-au pierdut locul de muncă circa 500.000 de persoane. Este vorba de cea mai mare hemoragie de ocupaţi de la începutul crizei.

Şomaj record în Italia – 41,6% dintre tineri nu lucrează

Între 2008 şi 2013, anii crizei, un milion de italieni şi-a pierdut locul de muncă. Numai în 2013 s-au închis 372.000 de firme, aproape 1.000 pe zi, potrivit „Rete Imprese Italia”.

Planurile noii legi a muncii, „Jobs Act”, prevăd un ajutor de şomaj universal, destinat tuturor celor care îşi pierd locul de muncă. Tuturor, inclusiv celor mai puţin protejaţi din rândul celor cu loc de muncă instabil: colaboratorii la proiect, astăzi în afara oricăror ajutoare.

Electrolux propune tăierea salariilor, de la 1.400 la 700 de euro pe lună

Ajutorul va reveni tuturor celor care îşi pierd locul de muncă şi au lucrat cel puţin trei luni. Va dura maxim doi ani pentru lucrătorii subordonaţi, şi maxim şase luni pentru atipici, cum sunt cei cu contract de colaborare la proiect.

Valoarea ajutorului va fi pentru toţi de maxim 1.200 de euro lunar la începutul perioadei de acoperire şi va scădea odată cu trecerea timpului, spre 700 de euro la finalul perioadei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce mai vor românii de la Matteo Renzi: “Să ne dea o mână de ajutor nouă, celor din sectorul construcţiilor”

Crimă în Calabria: corpul preotului a fost găsit în faţa bisericii, cu craniul sfărîmat / Român de 26 de ani arestat